tiistai 18. syyskuuta 2012

Elämäni hevoset

Tämä postuausvalinta voitti kyselyn. Myöhemmin tulossa kyllä ne toisetkin valinnat tänne, mutta tästä postauksesta aloitetaan. Tässä postauksessa kerron kaikista hevosista, jotka ovat olleet (ovat edelleen) minulle tärkeitä ja jotka ovat opettaneet minulle paljon. Laitan ne suurinpiirtein siihen järjestykseen, missä vaiheessa ne ovat elämääni tulleet.
 
t. Purdy v. Bitterschoten "Purdy"
Shetlanninponi
synt.: 2.6.1979
Musta
i.: Joilet v. Spuitjesdom
e.: Bellflower of Transy
Tunnettu 2006-2008
RIP.: 31.8.2012
 
Purdy oli ensimmäinen poni, jolla ratsastin Stall Syrenbackalla. Ekan tunnin muistan todella hyvin. Mentiin maastoon ja tamman satulassa ei ollut jalustimia. Ensin meinasin tippua toiselle puolelle ja sitten toiselle, mutta selässä kumminkin pysyin. Myös minun istuntaani kehuttiin. Menin tunneilla monesti Purdyllä ja se oli ehdottomasti suosikkini. En muistaakseni koskaan tippunut Purdyltä. Kerran se veti pienen pukin, kun se suuttui minulle. Ilman satulaatunneilla menin Purdyllä. Sillä oli todella tasaiset askeleet. 2008 Kesäloman alkaessa Purdy lähti Ynkky-ponin kanssa viettämään eläkepäiviä, kunnes 2012 molemmat ponit lähtivät yhdessä vihreille laitumille. 
t. Caramelli "Melli"
Risteytysponi
Synt.: n. 2002
Rautias
Tunnettu: 2006-2012
RIP.: 1.3.2012
 
Ekana päivä, kun aloin ratsastamaan Stall Syrenbackalla Melli oli ensimmäinen poni, johon ulkonäön perusteella ihastuin. Myös maastossa poni oli koko ajan muita edellä ja joutui välillä pysähtymään odottamaan meitä muita. Sanoinkin kaverilleni tunnin jälkeen, että haluan ensi tunnilla mennä sillä ihanalla riepaalla ponilla, joka oli ensimmäisenä maastossa. Välillä en edes tunnistanut Melliä, sekotin sen välillä Saniin, vaikka ne olivat aivan erinäköisiä! Purdyn lähdettyä Melli oli ensimmäinen poni, jolla menin ilman satulaa. Tunneilla Melli ei ollut aina mikään helpoin. Kerran siltä tipuinkin. Mentiin jo loppukäyntejä ja sitten poni taisi pelästyä jotain ja lähti jotain ihmeellistä ravia tai jotain ja tipuin sieltä. Ihmettelin vain, että mitenkäs ihmeessä mä oikein tipuin. Hoitaessa Melli ei myöskään ollut se mikään kiltein, pariin kertaan se onnistui puraisemaan. Aloin käymään tammalle liian pitkäksi, joten en juurikaan sillä tunneilla mennyt. 2012 Sain Mellin kahdelle tunnille ja niitä tunteja en unohda. Toisella kerralla poni oli todella reipas ja toisella kerralla taas itseppäisellä tuulella, eikä poni olisi halunnut lähteä liikkeelle. Melli satutti jalkansa helmikuun lopussa. Jalka oli mennyt niin pahasti, että poni päästettiin vihreille laitumille maalisuussa.


 
t. Rebekka II "Repe"
Shetlanninponi
Synt.: 5.7.1987
Musta
 i.: Piccolo
e.: Rindi
Tunnettu 2007-

2007 Menin ensimmäiselle leirille Vironmäen ponitallille. Ensimmäisen tunnin menin Repellä ja lähes koko leirin menin samalla ponilla. Ihastuin poniin sen leirin aikana, että seuraavana kesänä piti myös mennä samalle tallille leirille. Repellä pääsin muutamat tunnit menemään. Kolmannella leirillä Repe ei ollut enää tuntikäytössä, joten 2009 asti se on ollu minulla aina leirihoitsuna. 2011 En leirille mennyt ollenkaan, mutta 2012 Repe oli jälleen leirihoitsuni. En juurikaan muista niitä aikoja, kun menin Repellä tunneilla, mutta sen muistan, että poni puraisi takamustani, kun olin nousemassa selkään. (:

2010
2010
 2012
 2012

t. Ai.Ka. Chiki "Chiki"
Gotlannin russ
Synt.: 19.5.2004
Punaruunikko
i.: Haj
e.: Chilla
Tunnettu: 2007-

Chiki asustelee Repen kanssa samalla tallilla. Ekalla leirillä Chiki oli liian nuori vielä ja sitä vasta aloitettiin kouluttamaan. Muistan sekoittaani Chikin Kunkku nimiseen poniin, ihmettelimmekin leiriläisten kanssa, miksi Kunkku oli niin villinä, mutta poni olikin Chiki. 2008 Chiki sai ensimmäisen varsansa. Varsa oli syntynyt juuri vähän ennen leiriäni. 2009 Chiki oli alkanut käymään tunneilla, mutta itse olin vielä liian kokematon menemään tammalla. Ihastelin vain muiden ratsastusta. 2010 Pääsin myös itse vihdoin menemään tammalla. Menin esteitä ilman käsiä ja koulutunnin ilman satulaa. Koulutunnilla Chiki veti pukkeja, mutta selässä pysyin. 2011 En nähnyt Chikiä ollenkaan, mutta 2012 olin jälleen leirillä ja Chikillä menin kolme tuntia ja leirikisat. Leirikisoissa tulimme 2. sijalle. Leirillä oli pari tallin vakkari ratsastajaa ja yhdeltä niistä olen nyt kuullut, että Chikillä on kaviokuume. Joten nämä saattoi olla viimeiset tunnit, jotka sain mennä tällä hienolla tammalla.

r. Hecent "Hece, Jätkä"
Shetlanninponi
Synt.: 25.5.1999
Tummanpuna rautias
i.: Center
e.: Dalotte SWE
Tunnettu: 2008-7.3.2011

Hece tuli 2008 Syksyllä Stall Syrenbackalle ja pari viikkoa ruunan tulosta, siitä tuli hoitsuni. 2008 Osallistuin ruunalla tallin kisoihin. Aloitimme ihan puomiluokalla ja tulimme 1. sijalle. 2009 Osallistuin jälleen kisoihin ponilla. Mentiin tällä kertaa kavaljettiluokaan ja tulimme 2. sijalle. Hecestä oli tullut tärkein asia koko elämässäni. Sen kanssa sain kokea onnistumisia ja epäonnistumisia. 2010 lopussa Hece alkoi pukitella. Pukit tulivat yleensä laukannostoissa. Itse rakastin niitä pukkeja ja pysyinkin kyydissä hyvin. Vain kerran tipuin sieltä ja silloin en keskittyny poniin, vaan lipun ryöstämiseen. 2011 maaliskuun alussa Hece vietiin takaisin Turkuun myyntiin, enkä sen jälkeen ole ponia nähnyt. Hirvee ikävä niitä ihania aikoja, mitkä sain kokea tämän ihanan ponin kanssa. Paras ensimmäinen hoitoponi, jonka voi saada.
 

t. Madicken III "Maisa, Prinsessa"
Shetlanninponi
Synt.: 16.6.2002
Mustanruunikko
i.: Roson
e.: Furunäs Beata
Tunnettu: 24.3.2011-

Maisa muutti Stall Syrenbackalle Hecen lähdön jälkeen. Kaikki Hecen hoitajat sai halutessaan ottaa Maisan hoitsuksi. Mietin kahden viikon aikana, otanko Maisan hoitsuksi vai en. Päätin kumminkin kokeilla, miten meillä alkaa sujumaan. Ajan mittaa Maisasta tuli todella tärkeä minulle. Ei se kumminkaan korvannut Heceä, mutta poni auttoi jaksamaan eteenpäin. Osallistuin Maisalla tallin kisoihin, perusmerkki + 40cm. Kouluosuudessa meidät hylättiin ja esteillä yksi puomi tippui, mutta silti tulimme 2. sijalle. Maisan kanssa sain kokea sellaisia asioita, mitä en ehtinyt Hecen kanssa kokea. Maisalta olen ehtinyt tippua jo kahdeksan kertaa. Enää en pysty ponilla ratsastamaan, mutta se ei onneksi tarkoita sitä, että en voisi hoitaa ponia enää. Maisasta on tullut mun oma Prinsessa.

  
t. Dottie "Dotti"
Rotu tuntematon (sukupostin mukaan)
Synt.: 1998 (arvioitu)

Dotti on asunu monta vuotta jo Syrenbackalla, mutta 2011 aloin ponilla menemään enemmän. Dotin kanssa ei tunneilla tylsää tule. Välillä se saattaa säikkyä ja keksiä metkuja. Askeleetkin ponilla on todella tasaiset. Dotti on suosikkini isoimmista poneista, sillä shettiksillä en enää juurikaan pääse. Hoitaessa saattaa välillä vähän kiukutella, etenkin satulavyön kiristyksessä. Ponin persoonan vuoksi, aivan pienet eivät ponilla saa mennä. Itse olen ollut pari kertaa ponin selässä, kun se on villiintynyt. Alas en ole vielä ehtinyt tulla.
r. Winkier van Eyenluis "Tytsä"
Belgian puoliverinen
Synt.: 1.5.1999
Tunnettu: 4.7.2011-

Tytsä asustelee kilpatallilla ja sain sen hoitsuksi tutun kautta. Aluksi minun olisi pitänyt alkaa hoitamaan tämän hevosta, mutta tämä saikin omalle hevoselle hoitajan, joten aloin hoitamaan Tytsää. Ratsastus ei kuulu tehtäviini. Harjailen Tytsää ja auttelen sen kanssa. Tytsä on todella erikoinen tapaus. Sillä on omia omituisuuksia. Jos se ei hyväksy jotain ihmistä heti, se ei hyväksy sitä koskaan. Eikä vieras mies saa letittää sen harjaa, sen pitää olla joko tuttu tai lyhyt ihminen. Kisoissa Tytsä on karkaillut ja voittanut silti luokkansa. Tytsä rakastaa rapsuttelua, mutta sitä ei saa rapsutella liian pitkää kerralla. Kerran joku hoitaja joutui olla ruunan karsinassa todella pitkään, sillä Tytsä ei päästänyt sitä pois. Ruuna ei tykkää ollenkaan kun sille laitetaan loimea. Välillä se yrittää karata karsinasta.


r. Tokaj "Toksu"
Puolalainen Puoliverinen
Synt.: 4.2.2003
Punaruunikko
i.: Bujak
e.: Tonacja
Tunnettu: 3.3.2012-

Toksu asuu Tytsän kanssa samalla tallilla. Toksu on sen tuttuni hevonen, jota minun aluksi piti alkaa hoitamaan. Nyt ruunan omistaja kysyi, pystyisinkö Tytsän lisäksi myös hoitamaan Toksua ja kyllähän se onnistui. Hoitelin Toksua kahdesti viikossa, menin mukaan kisoihin auttamaan, käyn välillä kävelemässä maastakäsin maastossa, välillä pääsen omistajan valmentajan tunneille. Toksun kanssa on todella mukava touhuilla tallilla. Kerran se on onnistunut karkaamaankin tallista..olin laittamassa sille suojia jalkoihin, sillä olimme lähdössä kisoihin, mutta Herra päättikin lähteä karkkuun. Aika on mennyt ruunan kanssa todella nopeasti. Ei enää kauaa mene, että vuosi tulee täyteen.

t. Livia "Limppari"
Shetlanninponi
Synt.: 25.4.2003
Tummanruunikko
i.: Center
e.: Vinette
Tunnettu: 8.4.2012-

Limppari muutti Stall Syrenbackalle ystävänsä Nalan kanssa Mellin lähdön jälkeen. Kaverini kertoi minulle, Limpparin tulossa jo etukätee ja katsoin ponin kuvia sukupostissa. Ihastuin siihen kuvaan ihan heti, se oli niin suloinen näky! Huomasin myös, että Limpparilla on sama isä, kuin Hecellä. Vaikka en Limpparilla kovinkaan montaa  tuntia ole mennyt, olen ihan ihastunu poniin! Se on vaan niin suloisen pyöreä tapaus. Ja on siinä jotain samaa, kuin Hecessä. Suunnitelmissa olisi estekisat ensi viikonloppuna, jos saan varattua Limpparin itselle. Limpparia olisi mahdollista hoitaa keskiviikkosin ja tekisi niin mieli alkaa hoitamaan sitä, mutta kyytiä ei ole. Vielä on paljon asioita, mitä olisi mukava kokea Limpparin kanssa.
Koitin panostaa tähän postaukseen ja tän tekemisee menikin aika pitkään. Valitettavasti kaikista ei ole kovinkaan paljoa kuvia. Ja osa kuvista on otettu kännykän kameralla, osa pokkareilla ja jotkut järkkäreillä. Siksi joidenkin kuvien laatu on mitä on, mutta toivottavasti kelpasi. (:
 


3 kommenttia:

 1. Tää oli taaskin tosi kiva, vaikka tiesinki kaikki hevoset jo (--: Lisää tälläsiä samantyyppisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kerron sulle aivan liikaa asioita, jos kertoisin vähemmän nii tässäki ois ollu jotain ylläriäki, eiku :D

   Poista
 2. hautelook has crazy slow shipping, but my Takeya
  glass water bottles finally came and they& HautelookZone Hautelook online Discount code hautelook http:
  //hautelookzone.webs.com/...

  My web-site Hautelook Discount Code

  VastaaPoista