torstai 25. lokakuuta 2012

Keskiviikko ja torstai

Eilen olin hoitamssa toisella tallilla Tytsän & Toksun. Viime kerrasta olikin kulunut aikaa! Oli kyllä tosi kiva käydä hoitamssa niitä pitkästä aikaa. Menin tallille joskus 12 aikaan ja aloin harjaamaan Tytsää. Harjailin ja rapsuttelin sitä tunnin ja sen jälkeen menin hoitelemaan Toksua ja sen kanssa puuhailin myös tunnin. Autoin toista tallillaista laittamaan Jaska-heposelle loimea, sillä sen omistajalla oli kädessä jotain, ettei pystynyt laittamaan itse sille loimea, joten autoin sen kanssa. Oon aina katellu sitä jaskaa, ku se on nii sulonen C: En tosin nyt muista sen oikeeta nimee, voisin joskus kattoo sen ja sit vois kurkata löytyiskö se sukupostista, nii näkisitte kuvan siitä. Muuta en sit tehnykkään. Lähdin kotiin päin joskus kahden aikaan.
 
Ja eilen kans tuli neljä vuotta täyteen, kun kisasin Hecellä ensimmäiset kisat! Voi hitsi ku aika on menny nopeesti!
 
 Tytsä ja kaikille tiedoks, Tytsä on ruuna, ei tamma. Monet aina luulee sitä tammaks.

Toksu C:
 
Ja niille jotka kuuli näistä kahdesta Herrasta vasta nyt, niin tuolta hevoset-osiosta löydät niistä enemmän tietoa, rodut yms.
 
Tänään olin lähdössä puol kahden aikaa lähdössä pyörällä tallille. Ilmäki oli tosi kiva, paisto aurinko ja oli täysin pilvetön taivas. Lähdin matkaan ja ihmettelin, miks ihmees pyöräily tuntu oudolta, no eturengas oli kappas kappas iha mäsänä. Ja en tiiä yhtään, kuka se on rikkonu, itse käytin pyörää viimeksi lauantaina ja silloin se oli vielä ehjä. Ja joku on kumminkin käyttänyt sitä, koska satula oli ihan väärässä kohtaa.

Joten pääsin lähtemään vasta viiden aikaan...En ehtinyt hoitaa Maisaa ollenkaan :( Olin tallillla joskus 15 yli viis ja puolen aikaan menin hoitamaan tuntiponin kuntoon. Menin jälleen Dotilla. Hoitaessa se oli tosi kiltisti ja tein siitä yksisarvisen C:

 Laatu on hieno, kyllä. Ellu käski mun laittaa ton toisen lettarin viel toho, laitoin siihe tollasen söpön rusettilettari :D
 
 Mentiin kentälle ja kappas kappas, huomattii et yhdellä pellolla oli kaks hirveä. Onneks ne oli aika kaukana. Kumminkin Nemo päätti sit vetää vähä laukkaa siellä ja Dotti kyttäs koko tunnin samaa kulmaa. Kerran se jopa lähti vähä omia suunnitelmiaan. Alettiin mennä sellasta rataa joka näytti tältä:

Kaunis teos, kyllä. Mutta mentiin siis vähän niiku kolmikaarista kiemurauraa, mutta ne kaarteet oli suoria reittejä. Ne ei ny näytä suorilta tossa, mutta ei se mitään. Aluks mentiin tota ilman noita voltteja ja tota pääty-ympyrää. Mentiin tota harjotusravissa ja Dotti meni ihan kivasti, välil oli vähä tahmee. Sit otettii noi ympyrät mukaan. Loppua kohti toi pääty-ympyrä mentiin sitten laukassa ja laukat meni Dotin kanssa tosi kivasti. Nous hyvin eikä poni lähteny kaahailemaan minnekkään.
 
Lopuks käveltiin vielä ja lähdin hoitamaan ponia talliin ja yöks loimi päälle. Tallille on tullu uus hevonen, tosin se yksäri. Mun piti mennä viel Maisan luokse, mutta juutuin satulahuoneeseen. Kiitos erään anonyymin (joka on kommentoinut Maisan & Limpparin blogiin) pari pikkusta kyseli kaikkea, sillä toisesta tämä anonyymi oli puhunut ja selviteltiin sitä sitten. Tän viikon lauantaina en pääse tallille...ens viikon torstaina en pääse tallille, ens viikon lauantaina en pääse tallille ja ärysttää ihan sikana! Nimittäin: 1. En pääse ratsastamaan 2. En pääse hoitamaan Maisaa 3. Kuolen tylsyyteen 4. Tuun hulluks jos en nää poneja + kavereita 5. En saa teille tehtyy postausta ja kaikkee...:/
 
 En laittanukkaan tota Dotin kuvaa niihin kehyksiin, vaa väsersin eilen tollasen. Ja toi kuva sai eniten ääniä, mutta sen ekan kuvan (joka sai toiseks eniten ääniä) tulee sit siihen kehykseen.

 Joojoo, laatu on hyvä ja kuvaki on hyvä, kyllä vain. Paremaa ei ole. Toi on siis se uus heppa. Ja Monika otti tän, en ees tienny et se otti tällästä.
 
Nää kuvat alkaa aina vää huononee ja huononee, samoin videoiden laatu. Kuudelta on jo nii pimeetä...:/ Ootan sitä aikaa, ku on valosaa ja saa kunnolla kuvia! Tänä lauantaina on yhet estekisat, nii meen varmaa kuvaa niitä, kun en voi pyörälläkään lähteä tallille Maisaa hoitelemaan ja kuvailemaan..mutta tässä vielä pieni video, laittakaa HD-laatu. Ja ensipostaukseen, koska se nyt ikinä sitten tuleekaan.
 

18 kommenttia:

 1. oisin salee saanu kivoi kuvii namusta ku se oli ulkona, mut toisaalta mun mielestä on vähä typerä kuvata eikä koko hevonen tavallaan "merkitse mitään" mulle. siis silleen, et se on vaan siel ja täyttää karsinan ja on helvetin sotkunen enkä tykkää putsata sen karsinaa. :DD
  stojaaaa ♥ onks dotti nykyää sun lemppari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, mä näin sen vaa karinassa xp Dotti on ollu jo pitkää mun lemppari noista isoomista, mut Maisan on paras ! Ja Limppari kans (8

   Poista
 2. Voi voi, tiedän miltä tuntuu ku ei pääse ratsastaa. Itellä oli 3 viikon tauko vähä aikaa sitte (:

  VastaaPoista
 3. Tykkäsin!! :) ei teilläpäin vielä lunta oo??? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään juuri satoi ensilumi! :)

   Poista
 4. Söpöjä poneja ja ihania kuvia +++ ootko ottanu sen hevosenkenkä jutun villivarsa lehdestä? :)♥ Ja viedon mukaan, menitte hyvin! ((:♥

  VastaaPoista
 5. Laitoin sulle tonne Hevoset-osioon kommenttii. Mut siis käytkö Tuomarinkylässä vain hoitamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan kommentit parhaiten postauksian kommenteista, en ole huomannut sitä kommenttia nimittäin, mutta joo käyn yhdellä kilpatallilla hoitelemassa kahta hevosta

   Poista
 6. Moi!Jälleen mukava postaus ja silleen.Sulla oli aika paljon kirjotusvirheitä mut ei se haittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uups...kirjotan aina nii nopee ja nii myöhää noita postauksia nii en ihmettele jos sieltä löytyy jotain virheitä xp

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. kiva postaus (: pystytkö kattoo sun katja ja shettistammat blogissa on mun kysymys (kommalla)voitko vastata siihen? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki! en ole ilmeisesti huomannut sitä

   Poista
 9. Sorry Katja jos täällä on mainostaminen kielletty, mutta vhaluaisin saada lukoijoita mun omaan blogiin! Löydät sen kun kirjoitat hakuun carojadottie tai Caron tallielämää. Olisi kiva jos kurkkaisit!

  VastaaPoista