lauantai 13. lokakuuta 2012

Kolmen päivän talleilut

Vaikka mulla on ollut aikaa, niin en ole postannut. Ajatelin laittaa nää kaikki kolmen päivän talleilut samaan postaukseen. Torstaina oli oma ratsastus, perjantaina rästi ja tänään olin normaalisti vain oleskelemassa tallilla.
 
 
Torstaina olin ajoissa tallilla ja hoidin Maisan ja sitten mentiin Ellun kanssa hetkeksi latoon, kunnes menin katsomaan tuntia. Maisan ratsastaja tippui, sillä tältä meni tasapaino, kun ne ravas ja meni ilman jalustimia. Kuulin, että ratsastaja oli sanonu tunnin jälkeen, että Maisa on hirveä, vaikka juuri ennen tuntia oli sanonut mulle, että Maisa on kiva ja se tykkää siitä. No joka tapauksessa ihan sama. Itse menin jälleen Stojalla...En ollut siitä asiasta kovinkaan innoissani, kysyin myös, jos Limpparin ratsastaja haluaisi vaihtaa ratsuja, mutta sieltä kieltävä ei. Joten oli pakko itse ratsastaa ponilla.
 
 
Aluks tehtiin pysähdyksii ja sit mentiin jälleen ympyröille. Olin Nalan & Limpparin kanssa samalla ympyrällä. Tehtiin sinne voltteja ja alettiin mennä sitä ilman jalustimia. Ravi meni Stojan kanssa yllättävän hyvin, ei laiskotellut hirveästi. Onneksi Stojalla on tasaiset askeleet, että ei ollut vaaraa, että sieltä tippuisin. Käveltiin hetki ja sitten sai halutessaan laittaa jalustimet takas jalkaan, sillä seraavassa tehtävässä oli laukkaa mukana. Ajatelin vetää laukat myös ilman jalustimia. Piti pienentää sitä ympyrää ja sen jälkeen suurentaa ja sitten laukka. En edes ehtinyt nostaa laukkaa, kun Nala-poni alkoi vetämään komeat pukkisarjat. Sen jälkeen päätin laittaa takas jalustimet jalkaan. Uusi yritys, taas alettiin pienentämään ympyrää ja sitten suurennettiin ja laukka. En taaskaan ehtinyt nostaa laukkaa, kun toiselta ympyrältä Dotti-poni lähti laukalla meitä kohti. Se lähti kiihdyttämään laukkaa aina, kun Tahvo-poni lähti laukkaamaan. Tehtiin sitten vaihdos, että Dotti meni Nalan & Limpparin kanssa samalle ympyrälle ja itse menin Tahvon & Nemon kanssa samalle ympyrälle.
 
Tästä kuvasta läytyy paljon virheitä, joita pitäis parannella...ja laatu <3
 
Alettiin taas siel ympyrällä pienentää ja sen jälkeen suurentamaan ja sitten laukka. Tällä kertaa sain nostettua jotenkin laukan, kunnes Dotin ratsastaja tippui ponin pelleiltyä. Pysähdyttiin kunnes poni oltiin saatu kiinni ja luvan kanssa jatkettiin tehtävää. Ja taas piti pienetää ympyrää ja sitten suurennuksen kautta laukka. Laukat meni Stojan kanssa päin kanalaa. Mentiin ihan vinosti. Sain sen kumminkin laukkaamaan, sillä laukat on tälle ponille vaikeat. Laukattiin molempiin suuntiin, eikä pukkeja tullut hirveästi. Tunnin jälkeen ravattiin vielä uralla ja loppukäynnit. Sit hoitamaan ponia ja sinne se sitten jäi talliin odottamaan ruokaansa.
 
 
Perjantaina olin 19-20 tunnilla, joten meidän olisi pitänyt lähteä kuuden aikoihin tallille, mutta lähdettiinkin ajelemaan vahingossa tallille torstain aikataulun mukaan. Ei se mua haitannut yhtään, että lähdettiin jo viideltä matkaan! (: Sain tunnille Dotin, jes <3 Se oli jo tunnilla, joten kattelin muiden tunteja ja kuvailin. Ekalla tunnilla Stoja ratsastaja tippui, tokalla tunnilla Stojan & Dotin ratsastajat tippui samaan aikaan. Poneilla on ollut taas vaihteeks vähä virtaa.
 

 
Seittemältä tunti alkoi (valitettavasti ei ollut kuvaajaa + olisi ollut liian pimeetä kuvaamiseen)ja aluks käveltiin ihan normaalisti. Kysyttiin, jos voitais tehdä jotain muuta, kuin olla ympyröillä ja kyllähän se onnistui. Alotettiin lämmittelemään ja tehtii lyhyensivun keskelle pysähdykset ja pitkiltä sivuilta isolle keski-ympyrälle. Kaikki muut mentiin käynnissä, paitsi keski-ympyrä mentiin ravissa. Dotti oli tosi kivan tuntunen. Mentiin sitä molempiin suuntiin. Sitten vaihdettiin tehtävää ja tehtiin jokaiseen kulmaan voltti harjoitusravissa ja myös pitkänsivun keskelle. Dotti oli niissä myös tosi kiva.
 

Käveltiin hetki ja sitten mentiin kolmikaarista kiemurauraa. Se mentiin aluks käynnissä ja sit ravattiin alkuun. Parin kierroksen jälkeen tehtiin jokaiseen kaarteeseen voltit ravissa. Mentii sitä niin keskittyneesti, nii ei muistettu ottaa laukkoja ollenkaan, joten ne jäi välistä tällä kertaa. Mutta Dotti meni tosi nätisti, eikä pelleilly yhtään, niinkuin se on tällä viikolla hieman tehnyt. Hoidin ponin tunnin jälkeen ja se jäi odottelemaan ilta ruokaansa.
 

Tänään lähdin pyöräilemään tallille joskus 15 vaille 7 ja ulkona oli pimeetä ja aluks kylmä. Lämmin kumminkin tuli. Kävin kaupassa matkalla ja tallilla olin joskus yhdeksän aikaan. Harjailin Maisaa sen hoitajan kanssa ja sitten myöhemmin talutin Nalaa 30min, sillä tämän hoitaja ei pystynyt taluttamaan sitä, polvensa takia. Nala puras mua kaks kertaa, se ei selvästikkään tykänny musta. Harjasin myös Limpparia sen omistajan kanssa. Kuvailin tunteja ja istuskelin satulahuoneessa. Välillä tallilla oli toosi kylmä. Seurauksena tulin hieman kipeäksi, vaikka vaatetta oli aika paljonkin :D
  
Lopuks viel kooste näistä päivistä, laittakaa HD-laatu, se on huomattavasti parempi laatusta sitten. Ja sori ku jotkut on vähä huonolaatusii, mut to&pe oli aika pimeetä kuvaamiseen.
 

18 kommenttia:

 1. Kivan pitkä postaus, kuvat kans kivoja (: Videoo en viel kännyllä nää, myöhemmin sit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videossa on jotain viisaita klippejä :D

   Poista
 2. Salla tais mennä Nalalla, pukitteliks Nala sil hirveesti? Jajajaja sun laukat meni just kivasti Stojal :) mut mil sä teet noi sun bannerit ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Salla meni Nalal ja ei se nii hirveesti pukitellu ja mul meni laukat Stoja kaa päin vittua. Mentii iha vinostil...picmonkeyl teen (:

   Poista
 3. Taas tosi kiva postaus!
  Ei sulla ja Stojalla mee niin huonosti kun luulet,joten älä lannistu!
  Voisit vähän yrittää luoda Stojaan enemmän ystävyyttä nii saattais mennä paremmin.Onks toi Syrenbacka siis ponitalli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) Ainaki selästä tuntu et meil meni Stojan kanssa surkeesti :D On Syrenbackalla hevosiakin, mutta käyn ponitunneilla nii siksi mun tunnilla ei juurikaan hevosia ole, pari poikkeusta on. Ja itse en halua vielä mennä hevosilla, haluan mennä mahdollisimman kauan poneilla, vielä kun pituus sen sallii, hevosilla ehdin mennä vielä :)

   Poista
  2. hehehee just niin katja kuuntele totuuden sanaa! ;)
   kyl sen oppii tuntemaan, viimeistään sit kun sillä on menny neljä vuotta :DD
   sitä paitsi se ei oo niin vaikee ku miltä se näyttää, tai on se, mut siis et se ei oo mahoton. ne laukannnostotkin saa jumalauta ilman ajamista, jos vaan yrittää, tietysti se on vaikeeta. jotenkin vaa ärsyttää kun niit ei oikee kukaa ees näytä yrittävän nostaa ajamatta.. eihän se mun asia oo, ärsyttää vaan.
   muthei kyl teilläki toi stojan kaa paranee toi yhteistyö, kunhan vaan meet sillä enemmän ja alat ite luottaa siihen ja se suhun. :--)

   Poista
  3. haha :D ehkä joku kaunis päivä meil menee hyvin xp Mä ainaki koitan nostaa ne ajamatta ja kyllähän Pia sanoo, jos joku yrittää ajaa sen siihe laukkaan, ainaki oon välil kuullu sen sanovan

   Poista
  4. no ei se enää sano, kyllä aika paljon vaa pyytää kiihdyttämään sitä ravia ja siitä nostamaan.. mut kukapa mä oon sitä määräilemään :D

   Poista
 4. Ihanan pitkä postauuus<3 Ihania kuvia<3 ja viedon katoin kaks kertaa, kun se oli jotenki vaa nii kiva! Videon pertusteella sulla ja Stojalla ei menny mun mielestä menny huonosti! Meni just hyvin! (--:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) On mulla ja Stojalla menny joskus paremminki...:D Mutta kiitos (:

   Poista
 5. kiva postaus, mutta miten ton videon saa HD-laadulle ? (-:

  VastaaPoista
 6. ahaa, nyt oivalsinkin ton HD jutun :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, laatu nimittäi parantui huomattavasti :D

   Poista
 7. Ihana postaus jälleen kerran. Ihana video ja mahtavat kuvat. En vaan tajua miten hevosista saakin noin upeita kuvia. Johtuneekohan se siitä, että sulla on hyvä kamera?
  Joka tapauksessa kiva pitkä pätkä tekstiä kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei se välttämättä siitä kamerasta johdu, huonommillakin voi saada hyviä. (: Mutta kyllä tolla mun kameralla hyviä kuvia tulee, tyytyväinen olen ollut :)

   Poista
  2. Hauska kuulla! Oon bloggarina itsekin miettinyt noita kuva ja video postauksia ja niistä tykätään enemmän kuin pelkistä teksteistä.

   Poista
  3. Mä en tykkää kirjottaa yhtään kuvattomia postauksia, enkä myöskään lukea. Kuvia vähintään pitää olla! (: Itse en jokaiseen postaukseen saa videota, mutta kuvia laitan aina! :)

   Poista