torstai 13. joulukuuta 2012

Luukku 13

Tästä luukusta teille paljastuu mun kauden vika tunti! Ekana, tästä päivästä ei ole kuvia ja myös tämän postauksen aiheen takia, tämä tulee näin myöhään. Mutta asiaan!

Ratsastin tänään kaksi tuntia putkeen, koska ratsastin äitin rästin. Omalla tunnilla menin Limpparilla. Sai mennä ilman satulaa ja pakkohan mun oli mennä ilman satulaa sillä, koska en ollu aikasemmin menny . Poni oli jo tunnilla, joten kattelin sitä ekaa tuntia. Maisan ratsastaja oli tippunu ja tamma laukkaili onnellisesti kentää ympäri ainakin viis minuttia, kunnes antautui.

Meiän tunti alkoikin kuudelta ja ponin selkään ei ollut pitkä matka kivuta. Käveltiin hetki ja oltiin raippahippaa eka käynnissä. Mentiin sitä käynnissä joku 6min ja sitten saatiin ravailla. Poni oli tooooosi ihana, tui. Kentän päädyssä oli ihan koskematonta lunta ja siellä oli ihan super kiva mennä! Mul osu jalatki siihen lumen pintaan :D Mentii sitä pari kierrosta ravissa ja sitten käveltiin hetki.

Sen jälkeen jatkettiin ja saatiin nyt kans laukata. Ellen lähti sit jahtaamaan mua ja Limpparia nii päätin lähtee laukalla karkuun. Hetken poni laukkas nätisti, kunnes veti mut pukittaen selästä alas. Ei se kyllä sattunut. Mutta en sen jälkeen enään laukannut sillä, ettei se opi tota pukittamista, niinkuin Hece. (niille jotka ei tiennyt, Hece myytiin tallilta, koska se ei enää sopinut tunneille pukkien vuoksi ja sillä on sama isä, kuin Limpparilla). Mentiin sitten loppu tunti ravissa eikä se silti menoa haitannut. Käveltiin lopuks ja Limpparin omistaja vein ponin talliin ja hoiti sen, koska itse en siihen pystynyt. 
Tokan tunnin menin Dotilla ja menin myös ilman satulaa sillä. Lähdetiin kävelemään alkukäyntejä ja mentiin pari kierrosta pitkin ohjin. Oltiin pellon puoleisella kävelemässä ihan rauhallisesti pitkin ohjin ja Dotti sit kääns pään pellolle. Tunsin kuinka se jännitty ja olin just ottamassa ohjia lyhyimmiksi, kunne poni pinkas laukkaan ku joku raketti. Ne jotka tuntee tän ponin nii tietää kyllä, miten se oikee lähtee tuhatta ja sataa vetämään. Vauhti alkoi jo hiipumaan ja olin yhä selässä, kunne sitten pamahdin maaha suoraan takamukselleni. Ja kyllähän se sattui. En kumminkaan ottanut satulaa vaan nousin ponin selkään.
 
Leikittiin myös sillä tunnilla :D Aluks väriä lämmitelyks, Dotti ravas tosi kivasti. Ei pelleilly yhtään. Sit oltiin talli palaa. Ekoilla kierroksilla se oli tosi kivasti. Kerran se rupes säätää jotain ja kuulemma pukitti, pysyin kumminkin selässä. Mentiin sitä kai kaks kertaa, tokalla kerralla finaalissa oli Dotti + Lissu, Lissu voitto. Tokalla kerralla finaalissa oli taas Dotti ja Lissu, tuli tasapeli.
 
Sit oltiin sanalaukkaa. Laukassa Dotti oli tosi kiva, eikä pelleilly siinäkään. Oltiin sitten siinä pellon puoleisella pitkällä sivulla ja aloin taas tuntemaan, että poni jännittyy. Koitin sitä sit rauhotella. Lissu lähti siinä meidän vieressä laukkaa ja Dotti sit lähti samalal hetkellä taas viemään mua. Tipuin melko samalla tavalla kuin ekalla kerralla. Tosin näytti vähän että poni talloisi mut...ja se kans sattui enemmän.
 
 Tässäkin kuvassa Dotti lähti vähän viemään mua...
 
Otin sitten satulan, vaikka tuntia ei ollut kovinkaan paljoa jäljellä. Hoidin ponin ja sitten satulahuoneeseen. Kaikki oli jo ehtinyt lähteä kotiin. Tipuin molemmilta ekaa kertaa, ennen en ookkaan niiltä tippunut. Nyt oon täällä selkävammasena noiden Dotin tippumisien jälkeen.
 

8 kommenttia:

 1. Kiva ku tuli tällästä vähän normaalimpaaki postausta vaihteluks, vaikkei tossa joulukalenterissa mitään valittamista ookaan :D Kivalta kuullosti noi tunnit, harmi ku ei ollu kuvia... :d Ymmärrän sen kyl täysin tän pimeyden takia, mut ne ois ollu kivoja muistojaki sulle .____. Ens kerral sit (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja ei olis ollu ketää kuvaajaa ku ellen oli meiön tunnilla.

   Poista
 2. Kiva postaus taas ja kiva kuulla tallikuulumisiakin. Dotti kyl näyttää niin söpöltä! Mut mikä toi sanalaukka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettaja huutaa kirjaimen, esim J ja sit pitää huutaa sillä kirjaimella alkava sana, joka liittyy hevosiin, esim. Jalustin ja sit saa laukata kentön ympäri.

   Poista
 3. Mukava postaus ja kivasti taas tallipostausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: joo ei oo tullu vähään aikaan normia postausta, ku ei oo ollu tuntei/mitään ihmeellistä kerrottavaa.

   Poista
 4. Voi sua ;D Dotti ois varmaan sopiva poni mun ratsittavaks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva silloin ku se osaa mennä nätisti :D

   Poista