sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Luukku 2

Stall Syrenbackan ponit ja hevoset (+ varsat & yksärit)
 
Ponilan asukkaat:
 
t. Nala III "Nala"
Shetlanninponi
Synt.: 16.8.2005
i: Epol
e: Ahara
Vaaleanrautias
 
Hoitaessa välillä vähän äkäinen, keksii pikkukepposia. Ratsastaessa reipas, tasaiset askeleet. Välillä innostuu pukittelemaan. On vetänyt parin laukkapukki spurtit. Aika uusi poni, tuli tallille Mellin lähdettyä ponien taivaaseen, maaliskuussa 2012.
 
 
t. Livia "Limppari"
Shetlanninponi
synt.: 25.4.2003
i: Center
e: Vinette
Tummanruunikko
 
Poni on erittäin pyöreä, oikeia pallo. Hoitaessa pienemmille vähän kiukkuinen. Isoimmille hoitajille ja ratsastajille ei juurikaan vihoittele. Ratsastaessa reipas ja askeleet tasaiset. Joskus koittaa saada ratsastaja selästä pukitellen todella pikkuisia pukkeja. Ostettiin tallinomistajan tyttärelle, silti tuntikäytössä ja parinä päivänä hoitajat. Tuli tallille Nalan kanssa samaan aikaan.
 

 
 t. Sunshine "Sani"
Risteytysponi
 
Sani on ollut tallilla siitä asti, kun siellä aloin ratsastamaan. Sillä on pompottavat askeleet, mutta se on tallin todellinen luottoponi! Melko vanha, mutta todella kiltti ja mukava. Satulavyönkiristyksessä vähän kiukuttelee, mutta muuten todella mukava rouva.
 

 
 t. Madicken III "Maisa"
Shetlanninponi
synt.: 16.6.2002
i: Roson
e: Furunäs Beata
Mustanruunikko
 
Hoitaessa kiltti. Tosin vihaa mutaistenjalkojen harjausta. Silloin poni käy vähän hankalaksi. Ratsastaessa todella reipas. Tallin yksi nopeimmista poneista. Välillä se on oikea tykki. Askeleet ovat aluksi hieman hassut, mutta niihin alkaa ajan myötä tottumaan. Välillä poni on itseppäinen, eikä haluakkaan lähteä kavereiden luota pois. Maisa muutti tallille 7.3.2011.
 

 
 r. Dexter "Dexu"
Risteytysponi
 
Pienille ratsastajille hoitaessa yleensä kiukkuinen. Mutta kun ponin luottamuksen on voittanut, osaa se olla todella kiltisti. Ratsastaessa todella mukava. Välillä innostuu laukoissa menemään vähän kovaa, varsinkin pienillä ratsastajilla. Dexu taisi tulla tallille ehkä 2007-2008, tarkaa ajankohtaa en muista.


 
 Siirtotallin asukkaat:
 
r. Pyste
Suomenhevonen
synt.: 30.5.1997
i.: Pysteri
e.: Kaikun-Muska
Vaaleanrautias
 
Hoitaessa todella kiltti. Ei vihottele hoitajille ja on nätisti. Ratsastaessa välillä reipas ja välillä vähän tahmea. Laukoissa saattaa tulle pukkeja ja välillä ne nousee nätisti. Pyste on ollut tallilla ainakin 2008 alkaen, saattoi tulla jo aikasemminkin.


 
r.SB Quicksilver "Santtu"
Lämminverinen ratsuhevonen (puoliverinen)
Synt.: 15.5.2009
i.: Quasto
e.: Syrenbackas Arsinoe
tummanpunarautias
 
Luonteesta en osaa kertoa mitään. En ole ollut juurikaan tekemisissä Santun kanssa. Santtu on ollut tallilla sen syntymästä asti, sillä tämän emä asuu myös samalla tallilla. Siitä on tullut jo iiiso ja komea poika!
 

 
 "Hevostallin" asukkaat
 
r. Nemo
Haflinger
synt.: 2000
 
Nemo on todella utelias ja tykkää syödä raippojen päätyjä ja huppareiden naruja. Kaikkee muutakin se saattaa suuhunsa pistää. Ratsastuskokemusta minulle Nemosta ei ole (paitsi talutuksessa, jossa mentiin vain käyntiä), mutta laukat ei ole aina Nemolle kovinkaan helppoja. En muista yhtään milloin Nemo on tullut, mutta ainakin 2008 alkaen se on ollut tallilla. t. Lily of the valley "Lissu"
Risteytysponi (?)

Lissu on hoitaessa nätisti, eikä yritä syödä hoitajaa. Ratsastaessa reipas ja osaava. Ravi on hieman pompottavaa ja laukka tasaista. Lissu on ollut tallilla myös aika kauan, oisko tullut 2008-2009, mulla ei oo mitään muistikuvaa siitä, minä vuonna se on tullut. Toi oli vain veikkaus.r. Hoyard’s Wilton "Vinski"
Welsh Mountain Sec.A
Synt. 2008

Vinski tuli tallille Santun seuralaiseks ja nykyään ne ovatkin parhaat kaverukset. Luonteesta en voi juurikaan mitään, sillä en ole juurikaan tekemisissä Vinskin kanssa.t. Finale II "Fanni"
 Risteytysponi (?)

Fanni on yksärinä tallilla. Se on toisen ratsastuksen opettajan hevonen. Mulla ei oo mitään muistikuvaa, milloin Fanni on tallille tullut. Enkä luonteestakaan voi mitään sanoa.Kahden hevosen tallin asukkaat:

t. Amaya "Manda"
FWB
Synt.: 22.5.1990
i.: Argwohn II
e.: Sabrine
Punaruunikko

Manda on tallilla siitä asti, kun siellä aloin käymään. Se on tallinomistajan silmäterä ja tietääkseni ensimmäinen hevonen. Manda on tallin kuningatar. Manda ei ole enää tuntikäytössä, ainakaan tällä hetkellä. Se on jo sen verran vanha. Mandalla on kolme varsaa, joista kaksi on samalla tallilla sen kanssa. Toinen tällä hetkellä vain kasvamassa muualla.t. Syrenbackas Arsinoe "Noe"
FWB
Synt.: 20.6.2003
i.: Arioso BRD
e.: Amaya
Punaruunikko

Noe on ollut tallilla myös siitä asti kun aloin siellä käymään. Se on myös tallin isoin hevonen, 177cm. Tunneilla se ei kovinkaan usein käy. Noeastakaan en voi juurikaan mitään kertoa, en juurikaan tunne sitä.Ladon asukkaat:

r. Kimun Vire "Kimi"
Suomenhevonen
Synt.: n. 1991

Kimi on myös yksäri, mutta käy silti tunneilla. Hoitaessaa on välillä todella äkäinen. Ratsastaessa saattaa vähän viedä pienempiä ratsastajia. Itse olen mennyt Kimillä kerran ja askeleet oli vähän pompottavat.t. Stoja
Gotlannin russ
Synt.: 28.5.2000
i.: Lon
e.: Moja
tummanpunarautias

Stoja tuli tallille 2008 toisen ponin kanssa samaan aikaan. Stoja on hoitaessa kiltti. Ratsastaessa välillä itseppäinen. Askeleet tasaiset. Laukannoistoissa saattaa pukitelle. Stoja on ollut ravurina, siksi laukat on haastavia sille.t. Dottie "Dotti"
Rotu tuntematon
Synt.: 1998 (arvioitu)
Tiikerinkirjava

Dotti on myös ollut tallilla aika kauan. Hoitaessa nätisti, välillä koittaa pelotella hoitajaa. Ratsastaessa välillä tahmea. Mutta osaa se olla reipaskin. Säikkyy välillä mitä sattuu. Askeleet todella tasaiset. Ei pompota yhtään.t. Syrenbackas Pärla "Helmi"
Risteytysponi
Synt.: 13.6.2007
i.: Raja-Hurrikaani
e.: Wiiru
tummanrautias

Hoitaessa Helmi on välillä vähän haastava. Käytävällä hoitaessa yleensä kiltimpi, kuin karsinassa. Ratsastaessa todella haastava. Helmi on vielä nuori ja välillä se sählää tunneilla ihan omiaan. Sillä on aina meno päällä.r. Daphnis "Tahvo"
Ratsuponi/risteytysponi
Synt: 8.4.2001
i: Durello
e: Nantasia
Punarautias

Hoitaessa Tahvo on nätisti, eikä yritä näykkiä ketään. Tahvo on kiinnostunut älypuhelimista, varsinkin torstain hoitajan puhelimesta. Ratsastaessa poni on reipas ja askeleet ovat todella tasaiset! Esteillä oikea tykki, entinen estehevonen. Tahvo tuli tallille 2011 kesällä.Varsat:

r. Syrenbacka's Jaguar "Jakke"
Risteytysponi
Synt.: 8.6.2010
i.: Ellilän Bramble Cocktail
e.: Wiiru

Jakke on ollut tallilla sen syntymästä asti. Nyt poni on kaverinsa Neelan kanssa kasvamassa muualla. Jakke on myös myynnissä, joten se ei ole jäämässä pysyvästi Syrenbackalle, ellei sitä saada myytyä. Jakke on oikein mukava ja tykkää rapsuttelusta.t. Syrenbacka's Neela "Neela"
Rotu tuntematon
Synt.: 30.4.2010
i.: Ellilän Bramble Cocktail
e.: Dottie

Neela on myös ollut tallilla sen syntymästä asti. Neela keksii välillä kepposia ja harmaita hiuksia tallillaisille. On se silti oikein mukava tamma.o. SB Don Corleone "Doni"
Lämminverinen ratsuhevonen
synt.: 28.4.2012
i.: Don Laurie
e.: Amaya

Doni on tallin nuorin hevonen. Lyhyessä ajassa siitä on tullut todella komea herra. Tällä hetkellä muualla kasvamassa ja ainakin mun tietojen mukaan, on tulossa vielä takaisin. Doni on ollut tallilla sen syntymästä asti.Tästä listasta puuttuu kokonaan Namu, sillä se on yksäri enkä tiedä kyseisestä hevosesta mitään. Lisäksi en tiennyt, että Jakella ja Neelalla on sama isä :D


4 kommenttia:

  1. Nää on kivoja ja hyvin toteutettuja c--: Innolla venailen seuraavia luukkuja (:

    VastaaPoista
  2. stoja pukittelee nykyään myös ravissa ja käynnissä, jos uskaltaa käyttää raippaa perselle... :D
    ja tahvo on sosiaalinen pieni kullannuppu (:
    mut meinasin itekki tehä tälläsen joulukalenteriin, kai mä sit vaan esittelen stojan ja tahvon :(

    VastaaPoista