torstai 6. joulukuuta 2012

Luukku 6

Sain kuulla tiistaina, että Vironmäen Ponitallilla kaikki vanhukset ja huonokuntoset hevoset on lopetettu, paitsi kaksi. Tallilla on myös remontti. Kaikki karsinat tehdään uudestaan jne. Lopetettujen joukossa oli paljon ihani hevosia ja poneja. Yksi tärkeimmistä vanhusponeista kumminkin jäi tallille, nimittäin Repe. Tämä luukku on näiden hevosten ja ponien muistolle.
 
 
Oona oli yksi mun lempiponeista. Menin sillä leirikisat 2010 ja tultiin 7.sijalle. Ei mikään paras sijoitus, mutta ei aina tarvitsekkaan mennä täydellisesti. Hoitaessa Oona osasi olla todella raivostuttava. Kunnon vanha mummeli. Pari kertaa se puraskin mua ihan kunnolla. 2012 Oona oli jäänyt jo eläkeelle. Hieno poni oli.
 
4.7.1986-2012


 
 
Tämä ruuna oli oikea herrasmies! Tallin Pappa. Muistan 2007 & 2008 leirillä, kun menin Intolla jouduin harjata sitä jakkaran kanssa. Into seisoi todella nätisti kun hoitelin sitä. Ratsastaessa Into oli myös todella kiva. Yksi lemppareistani. 2012 Into oli eläkkeellä ja harjasin sen kerran toisen tallillaisen kanssa. Ja se oli edelleen ihana Pappa C:
 
23.4.1989-2012

 
 
Veka oli ensimmäinen suokki, jolla menin koko elämässäni. Ja muistan 2007 kuinka hoitaessa Veka oli aivan kamala, enkä saanut sitä yksin hoidettua :D Ratsastaessa se oli kiva, enkä muistaakseni enää sen tunnin jälkeen mennyt :( Hieno hevonen Veka kumminkin on! Vaikka hoitaessa ei mikään mukavin. Tunnistin Vekan aina sen pystyharjasta, muiden hevosten kanssa menen aina välillä sekaisin :D
 
26.3.1991-2012

(sry Vekasta ei oo parempaa kuvaa..ainoo kuva siitä ja tääki on otettu 2010...)

 
 
Poika oli tallin ori. En koskaan ollut missään tekemisissä Pojan kanssa. Välillä kävi sääliksi Poikaa, kun se oli aina yksin tarhassa ja muilla oli aina seuraa. Viime leirillä se ravaili yksin sen omassa laitumella.
 
18.7.1986-2012


 
 
Vilmalla en koskaan ehtinyt mennä. Se oli sellainen kaikien ratsu. Enimmäkseen alottelijoille sopiva. Viime leirillä mulla olisi ollut mahdollisuus mennä Vilmalla, kun saatiin itse päättää kellä mentiin, mutta menin aina Chikillä. Vilmalla oli jaloissa vähän ongelmia, eikä sitä käytetty kaikista raskaimmilla tunneilla.
 
15.3.1990-2012


 
 
 
Raijan kanssa en ollut missään tekemisissä koskaan. Ehkä kerran saatoin harjata sen koskus vuonna muusi. Se ei ole juurikaan ollut mun leiriaikoina tuntikäytössä, joten mulla ei oo ollu oikeen mitään mahdollistakaan ratsastaa sillä.
 
1.8.1990-2012

Raisan Toivo "Topi"

Topi oli yksi niistä, jolla olisin myös halunnut mennä, mutta en saanut koskaan siihen mahdollisuutta. Viime leirillä se ei nimittäin ollut tuntikäytössä, syytä en tiedä. Harmi, että en koskaan päässy ratsastamaan Topilla, monet sanoi, että se on ratsastaessa todella kiva!

30.4.1996-2012Tämä kaikki on lopetettu vähä aika sitten. Laitan nyt muita, jotka on kuollut tänä vuonna/aikaisempina vuosina.

Kreivitär "Kreippi"

Kreippi oli 2007 vielä tunneilla ja olisin halunnut mennä sillä, mutta en saanut sitä. Ajatelin, että ensi kerralla sitten. 2008 Kreippi oli kumminkin saanut kaviokuumeen, eikä se ollut tuntikäytössä. Ponin kaviokuume oli pitkä ja 2010 se lopetettiin huonojen jalkojen vuoksi.

26.4.1992-11.12.2010

Kunkku

Kunkku oli vielä 2007 tunneilla ja menin sillä yhen tunnin ja silloin tipuinkin siltä. 2008 se ei myöskään ollut tuntikäytössä, kuten Kreippi. Kunkulla oli myös kaviokuume. Se oli sillä monta vuotta ja kavioiden otto oli todella hankalaa. Poni meni melkein aina istumaan maahan, jos joku yritti ottaa kavioita. 2012 Kunkku lopetettiin jalkojen vuoksi.

20.4.1989-2012

Orvokki

Orvokki oli heti alusta asti yksi mun lemppareista! 2007 Halusin koko ajan Orvokin tunnille, mutta en saanut sitä. Joten menin sillä leirikisat! Mitään sijoituksia ei muistaakseni tullut. 2008 leirillä Orvokki oli jo eläkkeellä, joten otin sen sitten leirihoitsuksi. 2011 tamma lopetettiin sen iän vuoksi. Orvokki oli oikee super mummo C:

4.7.1979-7.10.2011

Pikku-Prinss "Prinssi"

Prinssi ei ollut 2007 tuntikäytössä, sillä ponilla oli kaviokuume. Ja sama oli lähes kaikilla leireillä. 2012 se oli parantunut ja se oli ollut jonkun aikaa tunneilla, kunnes sen jalat meni taas huonoiksi ja poni lopetettiin. Prinssi oli myös jollain leirillä leirihoituna ja oikeein ihana pikku poni on.

17.6.1991-2012

Vimpuli "Vimpula"

Vimpula oli myös yksi niistä, jolla olisin halunnut mennä. 2012 leirillä Vimpula oli vielä tunneilla ja taisi olla vielä seuraavankin, mutta sitten se sai sairaskohtauksen ja menehtyi siihe. Monet sanoi, että se oli ratsastaessa todella kiva.

27.5.1993-2012
Ja sitten vielä yksi hevonen, joka myytiin toiselle tallille kai seurahevoseksi

Impala

Impala oli tosi ihana hevonen! Itse menin sillä 2010 leirillä ilman satulaa ja tuitui se jättiläinen oli kiva :3 Menin sillä joka leiri, mutta 2011 Impala oltiin myyty. Sille oli tullut jalkoihin jotain, joten se lähti seurahevoseksi muualle.

 Minä ja Impala 2010 :D

Klikkaamalla hevosen nimeä, pääset tämän sukupostiin. Kaikista ei ollut kuvia. Joten, jos haluatte nähdä millaisesta hevosesta/ponista on kyse, menkää sukupostiin. Sieltä löytyy kuvia. Mulla ei oo nimittäin mitään lupia kopioida mistään kuvia, joten mennään näillä omilla kuvilla.

14 kommenttia:

 1. Ihan kiva postaus, ei tosin ihan mikään mun lemppari.

  VastaaPoista
 2. Tää oli kiva c--: Onneks Repe on vielä voimissaan, ehin jo pelästyy. Mut harmi kuitenki noiden muiden puolesta... D--; Näytät ihan miniltä Impalan selässä :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niit on lähtenyt tänä vuonna ihan sikanai. :( ja mähän oon tällänen lyhyt kirppu :D

   Poista
 3. Voi ei :( mä olin kesällä tuolla ja monta tosi ihanaa suokkia on lopetettu!
  Mm. Vimpula, Vilma, Topi, Into & Veka. Veka oli eka suokki jonka hoidin kokonaan yksin ja se oli ainakin nyt tosi kiltisti. Intoakin hoitelin :( kamalaa, meen ens kesänä kakkosleirille, ootkos muuten tulossa, jos vaikka törmättäs? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Mä tykkäsin kans Intosta. En oo menossa :( Haluaisin kyllä, mutta en pääse. ): Jos pääsisin niin menisin varmaan toiveleirille (:

   Poista
 4. Hei,
  eksyin pitkästä aikaa Vironmäen sivuille ja huomasin että sieltä puuttui monta vanhaa, hyvää ystävää.
  Aikani googleteltuani löysin tämän kirjoituksen, joka tarjosi monta vastausta, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että täältä löytyi jotain vastauksia :)

   Poista
 5. Hei! ihana postaus, mutta pieni korjaus Vimpulan kohdalle. Se sai olikos se nyt kolme suolisolmua ja iän takia ei ruvettu leikkaamaan. :( Mutta kuten sanoin, ihana postaus, ja suurimman osan näistä hevosista tunsin hyvin. :) Olen ollut kohta (kesällä tulee täyteen) neljä vuotta ratsastamassa Vironmäellä ja voin sanoa että hepat on aivan ihania, sieltä olen saanut parhaimmat ratsastusmuistot :)

  Terv. Anzku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :( Oon ollu monesti tuolla leirillä ja ihan paras leiripaikka! En oo koskaan ollu millään muulla tallilla leirillä, tuolla on tutut ponit ja mukava opetus. Ihan huippupaikka ja monia ihania muistoja myös tullut C:

   Poista
 6. voi ei pikku vilma-turbomummo ja vimpula :c ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehtiny mennä.kummallakaam ): <3

   Poista
 7. Ei himpula! Olin jo kuullut noista muista, mutta luulin että Veka pikku puksu vielä porskuttaisi eteenpäin! :O No, sentään lempparini Kerttu on vielä kunnossa, mutta kuinka kauan.. :( Ei sekään enää nuori ole.

  VastaaPoista