tiistai 19. maaliskuuta 2013

Raisa-Vili & Elger

Yksi lukijoista toivoi Vilistä ja Epusta erikseen tälläisen esittelyn. Vili ja Eppu asuu siis Vironmäen Ponitallilla ja kyseinen lukija on menossa sinne ensi kesänä ja halusi kuulla millaisia Vili ja Eppu on. Tässä on myös omia kokemuksia ruunista.
 
Raisa-Vili "Vili"
Suomenhevonen
Ruuna
Synt.: 10.6.1998
i.: Vilin-Luonto
e.: Raisa
 
Anteeks ilmeeni, mut Vili on söpö :D
 
Vili on luonteeltaan vähä pösilö. Se on välillä vähän kiukkuinen ja yrittää pelotella hoitajaa. Viime leirillä Vili rupes mullekkin vähän kiukuttelemaan ja yks leiriläinen sano mulle, et laita sille riimu päähän ja riimunnaru karsinanlaidasta yli, niin se lulee olevansa kiinni. Ja se tosiaan tepsi. Loppu ajan ruuna seisoi nätisti paikallaan. Mulle kans kerrottiin, jos riimunnarun näyttää sille ja laittaa sen kans yli siitä laidasta, niin se luulee olevansa kiinni. Itse en sitä kokeillut.
 
Kun ruunalle laittaa varusteita, niin sen suitset pitää laittaa eritavalla, kun normaalisti. Vili nimittäin vihaa, kun sen korviin kosketaan. Siksi suitset laitetaan eritavalla, jotta säästyisi turhilta hermoiluilta.
 
 
Ratsastaessa Vili on aika herkkä. Se alkaa helposti pukittelemaan, jos jää puristamaan pohkeella liian pitkäksi aikaa. Itse unohdan sen ja pukkeja silloin ruunalta tulee. Silti Vili on tosi kiva ratsastaessa ja mukava. Askeleet sillä on tosi tasaiset ja kivat. Vili ei ole mikään laiska, eikä se ole mikään hurjapää, se on sopivan rauhallinen. Ainakin omien kokemuksien mukaan. Maastossa välillä vähän innostuu.
 
En oo 100% varma, onks toi Vili :D Jos joku tunnistaa, et toi ei oo Vili nii sanokaa, en aina erota sitä muista suokeista :D
 
Elger "Eppu"
Eestinhevonen
Ruuna
Synt.: 9.5.2001
i.: Elder
e.: Arabella
 
 
Eppu on tosi kiltti tapaus ja hoitaessa se on nätisti, mutta muistaakseni hoidetaan silti kiinni. Nyt on pakko tunnustaa, että en muista yhtään millainen Emppu on hoitaessa, mun muistaakseni se oli perus kiltti, vaikka pitikin hoitaa kiinni. Ei se kumminkaan purassut eikä hankaloittanu pinteleiden laittoa. (Vironmäellä kaikille hevosille ja poneille /ellei ole joku poikkeus heppa tai poni/ tulee jokaiseen jalkaan pintelit)
 
 
Ratsastaessa Eppu oli tosi kiva! Tykkäsin siitä kovasti ja sen tunnin jälkeen onkin yksi lemppari kyseiseltä tallilta. Ruuna oli tosi reipas ja sillä oli todella mukavat askeleet. Siellä oli helppo pysyä ilman satulaa. Nosti laukat tosi kivasti käynnistä ja pysähtyi tosi helposti. Eppu oli myös koko tunnin tarpeeksi reipas, mutta ei kumminkaan liian reipas. Juuri sopiva vauhti. Menisin koska vaan takas ruunan selkään! Ois kans kiva kokeilla millainen se on esteillä, itsellä ei ole esteistä kokemuksia tämän ruunan kanssa. Ehkä se tulee ajan kanssa.
 


18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eip, en tajuu miten ennen pelkäsin sitä, on sellanen sulonen höpsötapaus :D

   Poista
 2. Haa tää oli tosi kiva ja kiitti kun teit tän :) ♥

  VastaaPoista
 3. En ollu huomannukkaa tät postausta, mut tää on kiva! :) Enemmän noista kahdesta on varmaankin muuttunut Eppu mut ei sekään paljoa. :3

  VastaaPoista
 4. hemmetti, mulla menis hermot alta aika yksikön, jos pitäs kääriä joka jalkaan rievut :DDD

  VastaaPoista
 5. Olin Vironmäellä leirillä ja ehdottomaks suosikiks nous Vili.
  Se vaan jotenki onnistu saamaan (todennäköisesti) ikuisen lempihepan paikan mun sydämessä! Vili tosiaan oli vähän hankala hoitaa, mutta kyllä se myös kiltti osaa olla :) Ite auttelin leirin aikana aika paljon Vilin kanssa, koska mun ryhmässä oli aika paljon nuorempia ja kokemattomampiaki ratsastajia jotka vähän pelkäs "Tuhmaa isoa hevosta". Ehdin ratsastaa sillä kaksi tuntia+lerikkisat, enkä kertaakaan saanu kokea sen pukkeja, mut oon kyllä kuullu että on aika herkkä pukittelemaan :)

  Kiva blogi muuten! Liityin lukijaks ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei tykkää jos jää puristamaan pohkeella ja silloi yleensä pukittaa. Ja kiitos ja tervetuloa lukijoiden joukkoon! :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ite en oo koskaa hyppiny Epul, oon menny sil vaan yhen koulutunnin ilman satulaa ja se oli kyl super kiva! :) Chiki on kyl ehdotttomasti mun suosikki koko tallilta ♥ Ois kiva hyppii ens leiril Epulla :)

   Poista
 7. Eppu on ihan super esteillä, se menee just sopivan reippaasti. Ja mun mielestä toi vika kuva Vilin kohal on kyl Vili itse omassa barbi-poni persoonassaan :D Chiki on myös ihan kiva, se on vain nykyään hiukan laiskahkon puoleinen :) Ja onnea leirille, toivottavasti pääset hyppäämään Epulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo on samaa kuullu et eppu on esteil kiva :) Hihi Chiki on ihan paras ♥

   Poista
 8. Sori kommentoin näin vanhaa postauksee mut onks se vaa tää mun kone joka näyttää vikan vilikuvan poikittain ja helvetin lihavana :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tajuu miks se on kääntyny tolleen :D:D Joissain muissakin postauksissa kääntyny ittestää tolleen >:I

   Poista