perjantai 17. toukokuuta 2013

Rataharjoittelua

Menin eilen pyörällä tallille ja olin sielä joskus puol neljä. 15 yli neljä hain Maisan tarhasta ja menin neljän hepan tallin käytävälle harjaamaan sen, koska sitä ei saa hoitaa enää ulkona. Harjasin sit yksin 15-20min ja sitten ratsastaja tuli. Autoin sen sit kans selkään ja menin syömään. Puol kuuden aika hain Keijon tarhasta ja hoidin sen tunnille.
 
 
Alotettiin aika nopeesti itsenäinen verkkailu. Meni ympyröit, voltteja ja pysähdyksiä. Keijo oli vähä tahmee. Kyl se sit alko siit vähä heräilemään. Laukat mentiin pääty-ympyröillä. Mentiin molempiin suuntin verkkoja ja se jälkee taidettin kävellä hetki. Verkassa Tahvon ratsastaja tippu, se kai pelästy jotai ja teki äkkikäännöksen. Se ratsastaja men sillä ekaa kertaa, eikä se osannu yhtään varautu, jote se sit tippu, ei sitä onneksi tainnut sattua.
 
 
Kävelyn jälkeen alettiin tulla puomirataa yksitellen. Radassa oli viisi puomia ja yksi niistä oli sarjan. Eka puomi piti mennä ravissa ja muuten sai laukata. Ekan puomin jälkeen nostin Keijolla laukan, mutta ohi mentiin, uus yritys ja ohi taas. Sit tultiin se ravissa ja päästiin yli. Loppu rata laukassa ja Keijo meni hyvin. Tokalla kierroksella menin ekan ja tokan puomin ravissa ja loput laukass ja meni paremmin kuin ekalla kerralla. Kisoissa täytyy katoo millanen rata on, että menenkö jotkut ravissa, koska haluun puhtaa radan. Niissä kisoissa se aika ei ole se tärkein asia.
 
 
Tunni jälkeen en tehny mitään ihmeellistä, kävin kuvailee poneja. Ja Dotti on vihdoin päässy tarhailemaan, eli se on parantumaan päin! Olihan se ollu kuukauden sisällä, kun ei sitä ulos voinu päästää...Meen tänään myös ratsastamaan, mutta en tiedä tuleeko siitä postausta, saattaa tulla lyhyt selostus miten meni.
 
 
Lähes kaikki postaukse kuvat on Monikan ottamia, kiitos! (:


8 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ihanat kuvat :) Mut eiks siel ollu kuuma ku teil on noi paljo vaatteita? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Ja joo tuli vähä kuuma, mut mul oli tuol alla vaa t-paita ja toi takki oli kans tosi ohut, mut en viittiny mennä pelkäl t-paidal :D

   Poista
 2. Miksi Maisaa saa hoitaa ulkona?:-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miksi Maisaa EI saa hoitaa ulkona?:-(
   Sori tuli äskeisen kirjoitus virhe:/

   Poista
  2. Se on pari kertaa riuhtaissu ittensä irti, kun sen turpahihna laitetaan silleen epämukavasti kiinni, josta poni ei tykkää yhtään, nii ratsastusope on käskeny et poni hoidetaan sisällä, et se ei pääse karkuun. Maisa on muutenki nii herkkä, ku sil jää karvoja sen turpahihnän lukon väliin, ku pienet ei osaa laittaa sitä silleen rauhallisesti kiinni.

   Poista