perjantai 23. elokuuta 2013

Takaisin ponin selkään

Eilen mulla oli tosiaan ratsastus ja ne jotka seuraakin blogin facebook- sivuja, tietääin kellä tunnin menin. Pääsin siis pitkästä aikaa Dotilla. Oli super kiva päästä pitkästä aikaa ponilla, kun koko kesän oon menny vaan hevosilla ja kerran myös Lissulla pari viikkoo sitten, mutta se ei kumminkaan ole mikään pikku poni. Varoitan jo nyt, että kuvia on tulossa aika paljonkin! Kerrankin näin, että on paljon uusi kuvia. Ratsastuskuvat ©Oona ja videokoostekkin pitkästä aikaa tulossa! 

Tallilla olin neljän aikaan. Ketään ei ollut vielä tullut, joten menin kuvailemaan poneja. En kauaa niitä kuvaillut, sillä Ronja tuli tallille. Vähän ennenkuin kello tuli puol viis menin harjaamaan Maisaa käytävälle. Ratsastajaa ei näkynyt, joten laitoin sille kamat ja menin kentälle. No Maisan ratsastaja ei tullutkaan, joten lähdettiin pois kentältä, otin satulan ja suitset pois ja vein ponin tarhaan. Kävin syömässä jonka jälkeen menin Ronjan & Mallun seuraks hoitelee Lissua & Keijoa. (Itse lähinna istuskelin, kun neidin hoiteli omia tuntiheovisaan tunnille)
 
Lissu
 Stoja
Maisa, kännykällä otettu.
 
Dotti oli ekalla tunnilla, joten mun ei tarvinnut harjata sitä. Aluks käveltiin normaalisti hetki pitkillä ohjilla, kunnes alettiin ravailemaan. Tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät. Toinen harjotusravissa ja toinen kevyessäravissa. Pitkiensivujen keskelle tehtiin pysähdyset. Mentiin sitä hetki, kunnes jätettiin pysähdykset ja tultiin muistaakseni molemmat pääty-ympyrät harjotusravissa ja toisessa ympyrässä mentiin puomin yli. Uralla mentiin sitten kevyessäravissa.
 

Kun oltiin jonkun aikaa ravailtu, tultiin toinen pääty-ympyrä aina laukassa. Laukattiin se puomiympyrä, mutta mentiin pari kertaa puomin takaa, kunnes alettiin tulemaan sekin laukassa. Toinen pääty-ympyrä mentiin harjotusravissa, uralla kevyttäravia ja toiselle pitkällesivulle tehtiin harjotusravissa voltti. 
 

Vaihdetiin vielä vähän tehtävää, ennen välikäyntejä. Toinen pääty-ympyrä mentiin harjotusravissa, uralla kevyttäravia, toinen pääty-ympyrä laukassa ja jatkettiin laukkaa vielä pitkällesivulle, jossa tehtiin laukassa voltti ja ennen seuraavaa kulmaa takas raville. Mentiin sitä pari kertaa ja sitten käveltiin hetki ja vaihdettiin samalla suuntaa.
 

Mentiin toiseen suuntaan melkeen samoja tehtäviä. Ensin molemmat pääty-ympyrät ravissa ja voltti pitkällesivulle. Ympyrät ja voltit mentiin harjotusravissa ja muuten mentiin kevyessäraivssa. Kun oltiin tapeeksi ravailtu, tultiin toinen pääty-ympyrä laukassa. Alussa ei menty puomin yli, mutta parin kerran jälkeen sen sai tulla laukassa. Kun oltiin tarpeeksi laukkailtu, tultiin myös toinen pääty-ympyrä laukassa. Lopuksi tultiin pääty-ympyrä laukassa, jota jatkettiin seuraava pitkäsivu ja vielä toinenkin pääty-ympyrä, jonka jälkeen jatkettiin harjotusravissa seuraavalle pitkälle sivulle, jossa tehtiin voltti.
 
Tässä videokoosteessa on enimmäkseen laukkoja, sillä kuvista varmaan huomasitte, ettei laukka kuvia juurikaan ollu. Laukat tuli videolle ja ravit kuville. Mutterista laatua paremmaksi.
 

 
Tunnin jälkeen Dotti oli hikinen, joten pesin sen, ennenkuin vein sen tarhaan. Otin kameran mukaan, sillä tiesin, että poni alkaa piehtaroimaan. Ja niin puhdas poni muuttui hetkessä likaiseksi poniksi. Dotti oli koko tunnin ihan super kiva! Paras poni jolla pystyn menemään ♥ Kävin satulahuoneessa vaihtamassa kengät ja istuskelin siellä hetken muiden kanssa, kunnes kävin kuvaamassa poneja ja menin kattomaan vikaa tuntia. Tallilta lähdettiinkin joskus yhdeksän aikaan. Illalla luin muiden blogien postauksia, katoin salkkarit, muokkasin kuvat valmiiks ja tein videokoosteen. 
 
 Voiku Dotti on nii söpö
 Minni, sen muuten sais hoitoponiks. Jos mul ois torstaina enemmän aikaa, nii voisin alkaa hoitamaan Minniä Maisan lisäksi, mutta aika ei riittäis molemmille...:D
 Maisaa
Oho, tais tulla aika pitkä postaus..mutta ainakin oli uusia kuvia! Näitä on paljon kivempi kirjottaa, kun on uusia kuvia. Seuraavaa postausta en osaa sanoa, koska tulee. Laittakaa toki kommenttia mitä piditte! :)

22 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ! :) Jos asuisin tulla suunnalla, voisin ottaa Minnin hoitsuks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Minni on kyl söpö tapaus <: Mutta Maisassa on tarpeeks hoitamista nii ei aika riittäis molemmille :D:D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia (:

  VastaaPoista
 3. Näin edellisen anonyymin kommentin ja olin juuri kirjoittamassa, mutta ilmeisesti poistit hänen kommentin. Sai kyllä päivän naurut siitä kommentista :D Et vedä ponia suusta kyllä ollenkaan, videoltakin näkee että ratsastat normaalisti ja siististi :) Olympiakin on kuolain joka "menee" noin, eikä sille mitään mahda. Edellinen ano ei varmaan ikinä ole nähnyt kyseistä kuolainta ja luuli siksi että vedät, tai jotain vastaavaa. Aika huvittavaa oli kyllä :D "toi kuolainhan on melkein säässä kiinni" vai mitä siinä lukikaan :D!

  Mutta ootte hieno pari ja ihania kuvia sekä ylisöpöjä poneja :)

  t. eri ano:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo poistin sen ja itekki kyl vähän nauratti se :D Ja kiitos kivasta kommentista! (:

   Poista
 4. tää sun blogi on tosi kiva:) ja tämmösiä postauksia lisää!
  http://pikkuponeeeja.blogspot.fi/ linkkaa blogisi- postaus meneillään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: oonki jo käyny aikasemmin linkkaamassa blogini tonne :)

   Poista
 5. katja !! tää nykynen ulkoasu on bueeno! hienoin ulkoasu minkä sul oon koskaa nähny ota huomioo et kaikki sun ulkoasut on niii hienoi!c: ihanii kuvii:3 dotti(e?) on söpö♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti lennaa (: Ja Dotti on söpö :3♥

   Poista
 6. Tekisit postauksen Syren hepoista joilla et ole mennyt koskaan. Kertoisit vähän aina miks luulet ettet ole mennyt sillä ja kaikkee tällästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten hyvä idea, mutta Manda on ainoo tuntiheppa, jolla en ole mennyt. Noe ja Minni ei ole kunnilla edes tuntikäytössä. Minni ei ole ollut vielä ollenkaan tunneilla ja Neo on tosi harvoin myös joillain tunneilla. (: Santtu ja Vinski on liian nuoria tunneille ja Fanni on yksäri, joten Manda on ainoa noista, joka käy tunneilla (:

   Poista
 7. Tää oli kiva postaus ja ihania kuvia taas (: Mietin tässä et onks toi säpö, mikä sulla on täällä blogissa ainut mitä käytät, vai onks toi niinku vaan blogin oma? :D (Selkee selitys :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: ja se on mun pitä käytän eniten, ei oo blogin oma :))

   Poista
 8. Kiva postaus, ja Dotti on ihanan värinen! :3

  haastoin sut :)

  http://ellu2405-mylifewithponies.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi Dotti on c:

   Ää toi on toi tylsä, sori en jaksa tehä sitä xp Oon tehny ton nii monesti :D:D

   Poista
 9. Hei voitko kertoo miten saat tuon otsikon tuolleen? Itse tein äsken ekan postaukseni,mutta se otsikko tuli todella tyhmästi blogiarkistoon. Niin miten laitat tuon otsikon niin että siihen tulee vain otsikko,eikä ensimmäisen lauseen sanoja yhtään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikko kirkoitetaan tähän kohtaan: http://aijaa.com/XeXlII

   Ja kun tilasit multa bannerin, nii sun blogissa ei ole kuvia, niin en pysty tekemään sitä (ainakaan veilä) ja voit vaikka mennä kommentoimaan sun sähköpostin siihen alle, niin voin sitten valmiin bannerin lähettää sinne (:

   Poista
  2. Okei :) Yritän laittaa sinne enemmän kuvia,kun yritin eilen tehä postausta niin se onnistu mutta se otsikko just meni ihan sekasin ja piti ottaa se pois.

   Poista