perjantai 13. syyskuuta 2013

Koulua Dotilla

Eilen mun piti mennä pyörällä tallille, mutta sainkin mummulta kyydin tallille. Tallilla olin joskus puoli neljä eikä sielä vielä hirveästi porukkaa ollut. Lueskelin siellä HeC:n koulurataa, koska ensi viikon lauantaina on koulukisat ja osallistun HeC- luokkaan! Tokat koulukisat mitkä menen. Viimeksi menin Maisan kanssa perusmerkin ja sieltä tuli hylätty, toivottavasti tällä kertaa menis paremmin! Ilmottauduin eilen niihin kisoihin ja  piti laittaa kolme toivetta ja Dotti oli siellä ykkösenä. Toivottavasti sen myös saan, en tiedä koska selviää kenellä kisat menen, mutta ilmoittelen sitten, kun saan tiedon. 

Puoli viiden jälkeen haettiin Maisa & Dexu harjattavaks Ronjan kanssa. Maisa oli piehtaroinut, joten se oli likainen. Harjailin Maisaa jonkun 30min. Yksi meidän ryhmäläinen oli hetken Vinskin selässä ja käytiin kattomassa sitä. Hienosti Vinski käyttäytyi. En ehtinyt syödä ennen tuntia, kun piti laittaa Dotti tunnille. Hain sen joskus vähän ennen puoli kuutta tarhasta. 

 Pitäis ostaa Maisalle uusi riimu, kun toi on nii kulahtanut ja väri ihan haalistunut.

Mentiin kävelemään alkukäynnit maastoon. Käveltiin ponien tarhjonen ohi salaattipellolle ja sieltä tultiin takaisin kentälle. Dotti oli koko matkan nätisti. Tahvo alkoi vähän säätämään ja myöhemmin myös Kimi liittyi säätämään Tahvon kanssa. Päästiin kumminkin ehjinä takaisin. Kentälle oli rajattu alue 20x40m, jossa mentiin koko tunti, sillä kisoissa rata tehdään sille alueelle. 


Tehtiin sillä "radalla" koko ajan samaa tehtävää lähes koko tunti. Tultiin joka kerta L kirjaimsesta kohti C kirjainta, eli tehtiin joka kerta rata pituussuuntaan leikkaa ja vaihdettiin suuntaa. Sinne oli laitettu tötterö, jonka kohdalla piti vaihtaa asetus siihen suuntaan mihin mentiin. Ennen tötteröä piti mennä ihan suoraan. Alussa Dotti ei asettunut tarpeeksi, mutta alkoi se sieltä heräilemään ja asettumaan kivasti. Mentiin sitä aluksi käynnissä, jonka jälkeen tehtiin samaa harjoitusravissa. Aluksi meidän piti vain hakea hyvä ravi ja unohtaa tötterön kohdalla koko asetus. Ravissa Dotti alkoi asettumaan paremmin. 

Ravailtiin sitä tehtävää aika pitkään, kunnes lähdettiin kaikki uralle, jossa piti lähteä lisäämään ravia ja mentiin kevyessäravissa se. Dottilta tuli tosi kivaa ravia! Sen jälkeen käveltiin hetki pitkin ohjin, kunnes alettiin tulemaan HeC:n laukkaosuutta yksitellen siellä "radalla". Laukassa Dotti oli tosi kiva ja se pysy koko ajan yllä, eikä se hyytynyt kesken kaiken. Laukkojen jälkeen käveltiin loppukäynnit. Dotti oli koko tunnin super ihana ja ihan paras! Yks parhaimmista tunneista Dotilla. Nyt kaikki pitää peukut pystyssä, että saan ton pikku ponskin kisoihin. 

Hoidin ponin tunnin jälkeen ja vein tarhaan. Loppu aika menikin vain istuskellen ja söin mun pizzan, jota en ehtinyt ennen tuntia syödä. Huomenna ajattelin mennä Syreen, jos ei aamulla sada. 

Mutterista laatua paremmaksi. Videossa on vain laukat.

Illalla sumu tuli ja valtasi tallin. Viikonlopun aikana on tulossa seuraava postaus.

Kuvat ja video ©Oona ja Salla

10 kommenttia:

 1. Olikos noi laukat HeC 2:2000 ohjelmasta? Mut kivasti näytti menevän, toivottavasti saat Dotin kisoihin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikeen muistan nii oli HeC 1:2000, mutta molemmassa laukat on samat, ku katoin :D

   Poista
 2. Toivottavasti pääset Dotilla! :)
  meette tosi hyvin :>

  VastaaPoista
 3. Sait uuden lukijan, tosi kiva blogi :)!

  http://juliajavisassi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon, tervetuloa joukkoon! :) Käyn kattoo kans sun blogin :)

   Poista
 4. vouvou, vähänkö magee toi vika kuva!:)

  VastaaPoista
 5. ¨hei ketä muita toivoit siihen luokkaan

  VastaaPoista