tiistai 10. syyskuuta 2013

"Millä perusteella alat lukemaan blogia?"

Multa on monesti kysytty, että millä perusteilla alan lukemaan jotain blogia. Ajatelin tehdä siitä erikseen oman postauksen!

Ihan ensimmäisenä katson ulkoasun. Ei ole hirveän vaikea saada siistiä ja yksinkertaista ulkoasua tehdyksi. Jokaisessa blogissa pitää olla banneri ja se ei mielellään saa olla sotkuisen näköinen. En myöskään tykkää hirveän värikkäistä ulkoasuista, liian kirkkaat värit ei ole kivat. Ei tarvitse osata tehdä mitään super hienoa ulkoasua. Bannerin voi tilata muilta bloggaajilta, jos ei itse halua/osaa tehdä.

 Tässä yksi blogi, jonka ulkoasusta tykkään! http://sofia-everythingispossible.blogspot.fi/

Ulkoasun jälkeen kiinnitän huomiota postauksen kuviin, ennenkuin alan lukemaan postauksen tekstiä. Itse tykkään blogeista, jossa kuvat on erittäin suuri kuvakoolla. Silloin ei tarvitse klikata kuvaa isommaksi, kun se on jo valmiiksi isona. Myös kuvien laatu otetaan huomioon. Kaikki ei omista tietenään mitään järkkäriä, eikä tarvitsekkaan. Jos blogissa on vain jotain todella huonolaatuisia kuvia joka postauksessa, lähden blogista todella nopeasti pois. Jos blogista löytyy paljon kuvattomia postauksia, niin se on toinen syy mikä saa mut poistumaan blogista.

 Tää on mun yks suosikki blogi, kuvat on aina ihan super hienoja! http://iinankuvablogi.blogspot.fi/

Kuvien jälkeen alan lukemaan tekstiä. En tykkää lukea hirveän pitkää tekstiä putkeen. Pitää olla selkeät kappalejaot, että ne erottuu kunnolla. Jokaisessa välissä ei tietenkään pidä olla kuvia. Kirjotusvirheet ei aina ole haitaksi, sillä itse en niitä välttämättä edes huomaa. Joidenkin blogien kohdalla näen jatkuvasti kirjotusvirheita, joka saattaa olla yksi syy, miksi en ole lukijana. Itsellä on varmasti myös kirjoitusvirheitä, vaikka luen postaukset aina läpi, en niitä välttämättä edes huomaa. Plussaa myös on, jos kirjoitustyyli eroaa selvästi muista blogeista.

 Tää blogi eroaa muiden kirjotustyylistä tosi hyvin ja tykkäänki lukea tätä! http://prettydestiny.blogspot.fi/

Blogin nimi vaikuttaa vähän myös siihen, liitynkö lukijaksi vai en. Jos sama nimi on tullut monella muullakin bloggaajalla vastaan, en välttämättä liity lukijaksi. Blogin nimi pitäisi olla sellainen, jonka muistaa helposti ja mielellään sellainen, mitä ei muilta löydy.

Tän blogin nimeä tuskin muilta löytyy. Se on myös helppo muistaa, tääki on mun yks suosikki blogi. http://bonbonponi.blogspot.fi/

Siinä taisikin olla kaikki. Ainakaan nyt ei tule mitään mieleen. Kaikki blogit jotka on mun lukulistassa ei täytä näitä kohtia, mutta joko ne on mun kavereiden blogeja tai sitten muuten vain tykään niistä.

 Ajatelin tehdä "linkkaa blogisi" postauksen, silloin te lukijat saisitte linkkailla mulle teidän blogeja. Tekisin joistain blogeista arvostelut ja saattaisin saada itselle uutta luettavaa, miltä kuulostaisi? Tekisin sille sitten erikseen postauksen. Laittakaa toki kommenttia, mitä piditte tälläisestä vähän erilaisesta postauksesta.


10 kommenttia:

 1. KIva postaus !! Ja tee toi "linkkaa blogisi" !! :)

  Voisitko käydä katsomassa mun blogia,ja vaikka kommentilla vähän kertoo, mitä pidit ? ( Uus banneri todellakin tulossa, toi vaan väliaikainen..)
  camillan-blogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :) mun oma blogi on vielä vähän kehitysvaiheessa ulkoasun ja bannerin suhteen http://www.sohkunhevoselamaa.blogspot.fi
  yks kysymys vielä: miten teet noi ulkoasut??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerit teen picmonekylla ja ulkoasua muokkaan koodeilla ja sieltä "mallit" kohdasta :)

   Poista
 3. tosi kiva postaus! itselläni samat kriteerit sille, että alan lukea blogia. En osaa itse sanoa, onko oma blogini hyvä noitten asioiden perusteella, mutta sillä kritiikki onkin hyvä juttu (:

  http://iidalaine.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. APUA selasin mun blogin tilastoja ja nyt vasta huomasin että oon sun blogissa, kiitos tuhannesti kiva kuulla että tykkäät :)!

  VastaaPoista