lauantai 22. helmikuuta 2014

Pitkästä aikaa Toksulla (Uusia kuvia ja videokooste!)

Tänään mulla oli Toksulla tunti. Oon viimeksi 2012 joulukuussa ratsastanut sillä kunnolla. Kesällä vain maastoilin, enkä mitään ihmeellistä sen kanssa tehnyt. Tallille menin joskus yhden jälkeen ja harjailin hepan hyvin. Se oli vähän kiukkuisella tuulella koko harjauksen ajan. Hain suojat ja muut varusteet karsinan eteen ja aloin laittamaan suojia. Kaikki muut suojat sain ihan hyvin laitettua, mutta yhden kanssa sai taistella pidemmän aikaan, kun heppa koitti potkia...Ei se ennen ole noin tehnyt. Sain kumminkin suojat ja muut varusteet laitettua ja suunnattiin maneesiin. Siellä kävelin hetken maastakäsin ja nousin sen jälkeen selkään. Meidän piti valmentajan kanssa nähdä kahdelta, mutta tämä tuli vähän myöhässä. Joten lämmittelin itsekseni käynnissä ja ravissa.


Valmentajan saavuttua aluksi ravailin uralla reipasta ravia molempiin suuntiin, jonka jälkeen laukkasin reipasta laukkaa molempiin suuntiin. Laukassa oli vähän vaikeuksia istua siellä, Toksulla on niin isot askeleet. Varsinkin kun olen tottunut Syren hevosten askeliin, eikä siellä oikeastaan kellään ole noin isoa askelta. Ja vimeksi olen mennyt Dotilla, jolla on super tasaiset ja pienet askeleet Toksuun verrattuna. Sen jälkeen alettiin tulemaan ravissa puomeja, joita oli nostettu toisesta päästä. Parit ekat kerrat meni ihan huonosti, mutta hetken päästä alkoi nekin jo sujumaan. Mentiin niitä molempiin suuntiin ja lopetettiin hyvään suoritukseen, jonka jälkeen kävelin hetken.


Sillä aikaa puomeista tehtiin pikkusia ristikoita. En oo koskaan hyppiny Toksulla, enkä muutenkaan mennyt moneen kuukauteen esteitä. Ristikoita oli kaksi pitkällä sivulla. Nostin laukan lyhyelläsivulla ja tultiin eka este, jonka jälkeen tehtin ympyrän ja tulin uudelleen sen saman esteen. Siitä jatkettiin toiselle ristokolle, jonka jälkeen tehtiin myös ympyrä ja tultiin sama este toisen kerran. Siitä sitten uralle ja raviin. Ravattiin alkuun ja tehtiin samaa tehtävää pariin kerta. Välillä onnistui ihan hyvin ja välillä jäin vähän jälkeen. Vaihdettin suuntaa ja sama tehtävä toiseen suuntaan. Parit hypyt siihen suuntaan, joista välillä onnistui ihan hyvin ja välillä taas meni huonommin. Vikat hypyt onnistui superisti ja siihen olikin hyvä lopettaa.


Ravailin hetken pääty-ympyrällä, jossa välillä pienensin ympyrää ja välillä taas suurensin sitä. Vaihdoin ympyrällä suuntaa ja samat toiseen suuntaan. Sen jälkeen ravailin vielä uralla ja annoin vähän pidempää ohjaa, jotta Toksu saisi laskea päätä alemmas. Ravailuiden jälkeen kävelin loppukäynnit ja talliin hoitamaan heppaa. Tunti meni ihan kivasti, itsellä on vielä paljon opittavaa tosta hepasta. Oli kyllä kiva ratsastaa sillä pitkästä aikaa! Kuvat ei ole mitään parhaita, mutta onhan ne parempia, kuin vanhat kuvat. Lisäksi saatte vielä videokoosteen! Toivottavasti tykkäätte, tämän postauksen tekemiseen meni yllättävän kauan. Ton videon lataaminen ja tekemine oli hidasta, varsinkin, kun kone välillä sammuili...

Laittakaa mutterista laatua paremmaksi.

16 kommenttia:

 1. Hienosti menitte! Tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus! tosi hyvin istuit tuolla laukassa varsinkin loppua kohden :) ja näytti tulevan tosi hyviä pätkiäkin ravissa!

  VastaaPoista
 3. ohjat roikkuvat ja käsi heiluu..
  Ja sinun kroppasi näyttää pussilta.

  VastaaPoista
 4. Hienosti kyllä menit Toksunkaa:) ja oli kyllä hyvä postauskin;)

  VastaaPoista
 5. haastoin sut! http://emmanhevosblogi.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi tehä se jossain vaiheessa :D

   Poista
 6. Ohjat eivät roiku, eikä käsi heilu mun mielestä, olet vähän vihreä mutta sinusta tulee hyvä ratsastaja jos et anna periksi ja istut ryhdykkäästi hevosen selässä :)

  VastaaPoista
 7. Voitko tehä linkkaa blogisi postauksen joskus?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, jos jaksan niitä vielä tehdä :)

   Poista
 8. Sinut on haastettu :)

  http://makeponijaeve.blogspot.fi/

  VastaaPoista