perjantai 28. helmikuuta 2014

"Täysii!"

Kerron nyt lyhyesti eilisestä tunnista, koska en juuri mitään kuvia eilen ottanut. Tallilla olin vähän viiden jälkeen ja maneesi taitaa olla jo ulkoota valmis! Se on ihan sairaan iso, ainakin näyttää siltä. En tajunnut ottaa kuvaa, jossa näkyisi koko maneesi...Ensi kerralla sitten! Otin parit kuvat Santusta ja Nemosta, ennenkuin menin satulahuoneeseen kattomaan listat.

Ekassa kuvassa näkyy maneesia ja tokassa uutta tallirakennusta! :)

Tunnilla menin Dotilla ja ennen ponin hoitoa istuskelin vain satulahuoneessa. Mentiin Mallun kanssa latoon hoitamaan tuntiponit valmiiksi, meinasi tulla hieman kiire, kun autettiin Ronjaa laittaa sen saappaiden vetoketjut kiinni. Onneks Dotti oli puhdas. Hoidin ponin käytävällä ja laitettiin niille kamat. Enään ei nähdä ladosta kentälle, eikä ladossa ollut kelloa, joten ei oltu varma mitä ne kentällä vielä teki. Ehdittiin tunnille ajoissa ja sitten vain selkään ja vyön kiristys. Jalustimet säädän aina tallissa samaan aikaan, kun satulan Dotilla laitoin, koska muistan missä rei'issä ne on. 


Kenttä oli tosi hyvässä kunnossa! Se oli ihan sulanut eikä lätäköitäkään ollut yhtään. Alkukävelyiden jälkeen tultiin keski-ympyrälle ja puolet ympyrästä taivutettiin hevosia ulos ja toinen puoli sisälle. Siinä Dotti oli ihan ok, toisessa suunnassa se oli vähän jäykkä. Mentiin sitä myös ravissa ja poni ravaili tosi kivasti. Tehtiin välillä vähän voltteja ja pienenttiin ympyrää. Sen jälkeen nostettiin laukka ja mulla oli eniten tilaa, joten mun piti ensin nostaa laukka. Dotti nosti laukan ihan hyvin, mutta päätti alkaa possuilemaan ja pysähty kesken matkan. Käskinkin ponit sitten liikkeelle ja sen jälkeen se teki sen vielä kerrran, jonka jälkeen Lissu ohitti meidät ja sen jälkeen poni ei enää pysähdellyt. Possuilu jatkui Dotin osalla, sillä ponin mielestä meidän piti mennä täysii ja se vähän tykitteli. En muista koska se olisi viimeksi noin tehnyt! Juuri vähä aika sitten kehuin kaverille, kuinka poni ei ole pitkään aikaan pelleillyt tunnilla yhtään eikä lähtenyt tykittelemään. Sain Dotin kumminkin ihan hallintaan ja jatkettiin hetken aikaan ravailuja ja sitten käveltiin hetki.


Kävelyiden jälkeen tultiin maneesinpuoleiselta lyhyeltä sivulta L-kirjaimsesta kohti C-kirjainta ja meidän piti ratsastaa ihan suoraan, jonka jälkeen vaihdettiin aina suuntaa, ekaan kulmaan voltti, jonka jälkeen tehtiin avoa, pitkän sivun keskelle voltti ja jatkettiin vielä avoa tokaan kulmaan ja uusi voltti. Ja sitten taas L-kirjaimesta suoraan ratsastusta. Suoraan ratsastukset meni hyvin Dotin kanssa, ne meni koulukisoissaki muistaakseni parhaiten. Avot onnistui ihan hyvin, välillä meni vähän huonommi ja välillä meinasin unohta ne voltit sinne pitkälle sivulle. Dotti alkoi ravamaan tosi kivasti ja oli muutenkin tosi mukava! Tultiin vielä kerran keski-ympyrälle ja siellä hetki ravattiin, jonka jälkeen nostettiin laukat. Dotti oli taas vähän sillä tuulella, että pitää mennä täysiä, joten mulla meni melkein se koko aika siihen, että sain sen ravissa edes rauhoittumaan. Ihan lopussa sain hetken laukattua Dotilla rauhallista ja hyvää laukkaa. Sitten lopetettiin ja ravailtiin loppuravit ja käynnit. Dotti oli kyllä super kiva tunnilla! Välillä se on vaa vähän hassu ♥ Hoidin vielä ponin ja sen jälkeen kävin harjaamassa Maisan. 

2 kommenttia:

  1. Voikun Santtu, Nemo ja Dotti on söpöjä♥ :3 Vähäks hienon näkönen muuten toi uus maneesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöt ponskit kiittää c: ja se on kyl super hieno! :)

      Poista