perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pitkästä aikaa täällä taas

Blogissa onkin ollut hiljaista viime aikoina. Maisan lähdön takia en ole oikein jaksanut postailla mihinkään blogiin, yhteen julkaisin valmiiksi tehdyn postauksen, mutta muuten olen pitänyt blogit hiljaisina. Maisa lähti eilen uuteen kotiin ja olikin outoa mennä tallille...Monet on tullut kysymään ketä alan nyt hoitamaan. Torstaisin vapana ei ole ketään hevosta, ketä haluisin alkaa hoitamaan. Dotti ja Nemo olisi tämän hetkisistä hevosista ne, joita voisin alkaa hoitamaan. Molemmille on tosin hyvät hoitajat jo torstaisin. Olen siis jonkun aikaa ilman hoitoheppaa.

Eilen tuli muuten ratsastettua ensimmäistä kertaa maneesissa! Vihdoin se syren maneesi on valmis ja oli kyllä kiva päästä sinne ratsastamaan. Ihan huippua kyllä! Kameraa en mukaan ottanut, koska halusin lähteä tunnin jälkeen heti kotiin, joten vanhoilla kuvilla mennään. Tallilla olin joskus 20 yli viisi ja tunnille sain Dotin. Menin heti latoon hoitamaan ponia, mutta siihen tuli vähän ongelmia eteen, lato oli ihan pimeänä eikä mistään valot tullut päälle. Hetken päästä Dotin hoitaja tuli ja hoidettiin poni ulkona. Saatiin lopulta onneksi valot latoon, joten siirryttiin sinne laittamaan poni loppuun asti kuntoon.


 Maneesissa noustiin selkään, kun shettikset oli lähtenyt talliin. Ei laitettu koulujalustimia, eikä ihan estejalustmia vaan siltä väliltä, koska mentiin puomeja. Sain säädettyä jalustimet hyviksi ja odotettiin, että satulavyö tultaisiin tarkastamaan. Mulla ei ollu ohjat vielä kunnolla kädessä ja silloin just sopivasti ulkona tuli joku kunnon tuulenpuuska, että lunta tippui katolta, siitä tulikin kiva ääni ja kaikki hevoset säikähti sitä. Sain onneksi Dotin nopeasti hallintaan, eikä kenenkään muunkaan hevoset mitään kunnon tykittelyä ehtinyt aloittaa.

Mentiin sitten uralle kävelemään ja hetken aikaa Dotti vähän kyttäili kaikkea. Käveltiin hetki, jonka jälkeen alettiin verkkailemaan poneja. Tehtiin sama alkuverkka, kuin kahtena edellisenä kertana mitkä menin Nemolla. Dotti alkoi kulkemaan rennosti ja se oli tosi kiva! Tehtiin vähän väistöjä ja niissä poni oli tosi kiva. Oon aina tykännyt tehdä pohkeenväistöjä Dotilla. Sitten alettiin vähän ravailemaan ja kerran Dotti päätti vähän possuilla, eikä halunnut liikkua eteenpäin. Onneksi possuilut jäi siihen yhteen kertaan. 


Taidettiin sitten kävellä hetki, jotta puomit saataisiin laitettua pituushalkaisijalle. Puomeja oli kahdessa eri kohtaa kolme peräkkäin. Mentiin aina kaksi kertaa vasempaan suuntaan ja sen jälkeen kaksi kertaa oikeaseen suuntaan. Jos tuli ruuhkaa niin kulmiin sai tehdä voltteja. Dotti oli siinä tosi kiva, eikä puomit kolissut. Lopussa vielä nostettiin parit puomit toiselta puolelta ja tultiin sama uudelleen. Mulla meni tämä tehtävä vähän plösöksi, koska juututtiin monesti pitkäksi aikaa Dotin kanssa volteille, aina kun oli tilaa mennä niin edellä menevä tiputti puomin, jonka vuoksi piti tehdä uusi voltti tai sitten joku ehti mennä ensin. Siinä meinasi mennä vähän hermot, kun ei päässyt sieltä ympyrältä pois...Lopuksi onneksi muut joutui kävellä hetken, jotta saisin mennä Dotin kanssa niitä. Niissä Dotti oli tosi kiva ja se nosti hyvin jalkoja! Hieno poni ♥


Lopuksi vielä laukattiin! Ei olla vähään aikaan päästy laukkailemaan, koska kenttä ei ole ollut ihan siinä kunnossa. Nyt on onneksi maneesi. Tehtiin maneesin ulko-oven puoleiselle lyhyelle sivulle ravissa pääty-ympyrä ja ravattiin vielä pitkänsivun loppuun ja siellä kulmassa nostettiin laukka, tehtiin toiseen päätyyn laukassa pääty-ympyrä ja jatkettiin pitkän sivun puoleen väliin. Laukassa Dotti oli ihan super! Sen ponin laukka on vaa niin ihana ♥ Ehdittiin laukata pari kertaa molempiin suuntiin ja sitten kävletiin lopuksi. Ne hepat jotka jatkoi vikalle tunnille tuli kaartoon vähän aikaisemmin, mutta Dotti ei jatkanut niin kävelin sen kanssa vähän pidempään. Hoitelin ponin ja sitten lähdinkin melkein heti kotiin. Vikaa tuntia katsoessa vähän venähti, koska kuski halusi katsoa kalkkunoiden tuntia.

Koitan taas alkaa postailemaan vähän enemmän, postausaiheita saatte antaa, koska mulla on ideat aika vähissä...Mutta ensi postaukseen ja kiitos kaikille jotka kommentoi viime postaukseen ♥

12 kommenttia:

 1. Vähän kiva ku teilläki on nyt maneesi! (:

  VastaaPoista
 2. Miks taas noi samat kuvat? Ei jaksa katella niit joka postauksessa... Älä postaa jos ei oo UUSIA matskuja, ryhdistäydy nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mulla ois ollu kamera mukana, ei olis ollu kuvaajaa, jos postaisin aina kun on uusia kuvia tää blogi ois aika hiljainen. Ei sun oo pakko edes lukee tätä blogia jos noin paljon häiritsee vanhat kuvat. Mielummin postaan vanhoilla kuvilla, kun kokonaine postaus ilman kuvia. Kuvaajaa ei aina tallilta löydy

   Poista
 3. Aivan samaa mieltä! Ei tarvitse lukea jos häiritsee. Eikä tuota sun "virttäs" jaksa lukea aina. Ryhdistäydy itse!!!

  VastaaPoista
 4. Onko se maneesi muuten kuinka valoisa?:) kiva kun postasit taas, vaikka olikin vai vanhoja kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mikään super valosa oo, eikä mikään pimeekään, ihan tarpeeks valosa kyllä :) täytyy kattoo miten sieltä saa kuvia otettua

   Poista
 5. Todella kiva postaus, tosin muakin häiritsee noi vanhat kuvat. Ne on toki hienoja otoksia, mutta toivoisin taas pian uusiakin kuvia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ite tykkään kans enemmän postailla uusilla kuvilla....toivotaan joo et sais jossain vaiheess kuvaajan, vaikkei maneesissa otetut kuvat parhaita oo, voittaa toki vanhat kuvat :)

   Poista
 6. Vanhoja tai ei, kivoja kuvia anyway :)

  VastaaPoista