perjantai 16. toukokuuta 2014

Ripaus runoutta

Viime postauksen alussa kerroin, että Syreen on tullut uusi hevonen Eepika eli Runo. Pääsinkin eilen kokeilemaan Runoa. Olinkin vähän arvellut, että mulle on se laitettu. Runo tuli Syreen viime sunnuntaina ja Kimi lähti viikonlopun aikana pois. Menin hoitamaan tammaa puoli kuuden aikaan ja siellä se karsinassa makoili. Hetken päästä se nousi ylös ja hoitaessa se oli tosi nätisti. 


Laitoin sille ajoissa kamat päälle ja tamma olikin heti jo menossa, kun satula ja suitset oli päällä. Maneesissa se ei kauaa jaksanut seisät aloillaan, joten sain tarpeen tullen tehä vähän ympyrää. Aluksi käveltiin ja alettiin tekemään käynnissä hommia. Ei koko tunnin aikana ihmeellisiä tehtäviä tehty. Aluksi tehtiin pitkillä sivuilla sulkua ja lyhyille sivuille tehtiin pysähdykset. Muistaakseni vielä kulmiin voltit. Mentiin samaa tehtävää molempiin suuntiin ja Runon kanssa sulut välillä onnistui ihan hyvin ja välillä vähän huonommin.
Alettiin sitten ravailemaan ja tehtiin jokaiseen kulmaan voltit. Ravissa oli taas vähän hakemista, mutta hetken päästä alkoi jo sujumaan paremmin. En muista yhtään tehtiinkö volttien lisäksi vielä jotain muutakin. Ravailtiin molempiin suuntiin, jonka jälkeen taidettiin hetki kävellä. Kävelyiden jälkeen ravattiin hetki ja aloitettiin laukkaamaan päätyihin pääty-ympyrät. Ekat laukat meni vähän säheltäen. Runo nosti laukan vähän hassusti ja laukka oli muutenkin vähän hassua. Meni heti ennenkuin siihen tottui. Loppua kohti laukat alkoi jo sujumaan paremmin! Laukattiin molempiin suuntiin ja ravailtiin hetki ennenkuin tunti loppui.


Runo oli tosi kiva ja reipas. Oli kans kiva, kun tunti oli tällä kertaa aika yksinkertainen, jotta sai vähän tuntumaa Runoon. Ensi viikolle toivoin sitä uudelleen. Aloin myös harkitsemaan, että voisin ehkä alkaa hoitamaan Runoa. En eilen vielä mitään viitsinyt kysyä, ensi torstaina sitten, jos tulen siihen päätökseen. Maisan ja Toksun lähdettyä oon koittanut  ettiä jotain hoitsua Helsinki/Vantaa alueelta, mutta ei ole oikein tuloksia tullut. Yhtenä huonona puolena Runon hoitamisessa on se, että pääsen tallille vain kerran viikossa ja kesällä en aina edes sitäkään. Olisi kiva saada joku hoitsu, jota voisi käydä useammin hoitamassa. Kesällä nimittäin olisi kiva käydä kumminkin ihan säännölisesti tallilla...tällä hetkellä kesällä tulossa aika paljon taukoa talleiluista.  Mutta silti tällä hetkellä fiilikset ovat sellaiset, että ensi viikolla kysyn ratsastuksen opelta olisiko mahdollista alkaa hoitamaan tammaa! :) Pidetään siis peukut pystyssä, että se onnistuu!


Runo jatkoi vielä vikalle tunnille, joten kuvailin vähän ja parit kivat kuvat tuli otettua. Huomenna Tuomarinkylässä on estekisat, onko joku teistä sattumoisin tulossa sinne kisaamaan? Oonkin menossa sinne kuvailemaan, joten luultavasti sunnuntaina kisakuvia tulossa tänne.


8 kommenttia:

 1. Ite oon tulossa kisaamaan sinne:) meen 80 ja 90 luokat :) kuvia saa ottaa ;) heppana on sellainen suhteellisen iso ruunikko puokki, nimi on Glück Z ja ratsastaja Iida Suomela.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy pistää sun nimi muistiin! :)

   Poista
 2. Hei vitsi miten kivan näkönen heppa, tosi nätti :)! Meet myös kivasti tolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runo on tosi nätti kyllä ❤ ja kiitos! :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Ratsastat tosi hyvin :) Tiiätkö muuten minkä rotunen toi Runo on? =)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköistä menoa sun ratsastus! :) Kuvien puolesta sulla näyttää olevan todella pehmeä tuntuma.

  VastaaPoista