perjantai 15. elokuuta 2014

Kausi aloitettu

Eilen oli kauan odotettu torstai, nimittäin ratsastustunnit jatkui! Tallilla olikin kesän aikana tullut vähän muutoksia, kenttä oli laajentunut ja päästiin sinne ratsastamaan! Satulahuone oli myös uudistunut. Ekan tunnin menin Keijolla. Haettiin heppa tarhasta sisälle ja hoitaessa se oli tosi nätisti! Hoitamisessa ei kauaa mennyt ja sitten kamat päälle ja kentälle!


Kerron tunnista tällä kertaa ihan lyhyesti, mulla on tälle päivälle vielä muuta tehtävää. Keijo oli alussa tooosi laiska. Se ei oikein liikkunut mihinkään. Meitä on ryhmässä tällä hetkellä neljä, joten ei hirveästi onneksi. Aluksi mentiin kaikki samalle pääty-ympyrälle. Toinen puoli ympyrästä asetettiin hevosen päät sisälle päin ja toinen puoli ulos päin. Siinä tehtävässä Keijo oli aluksi tosi hirveä. Vastusti mun pyyntöjä eikä kulkenut oikein eteenpäin. Kuvista huomasin myös, että mun jalustimet oli sairaan lyhyet, vaikkei ne selkään lyhyiltä tuntunut. Mentiin hetki ilman jalustimia samaa myös ravissa. Keijokin alkoi olemaan jo parempi. 


Ravailtiin hetki uralla ja pitkillä sivuilla asetus ulos ja lyhyellä sivulla sisälle. Ei menty sitä hirveän pitkään ja käveltiin hetki pitkin ohjin. Kävelyiden jälkeen alettiin laukkaamaan. Meidän piti toiselta lyhyeltä sivulta nostaa laukka käynnissä ja laukata pitkä sivu. Ei olla syressä koskaan aikaisemmin nostettu laukkoja käynnistä, leirillä sitä on tullut tehtyä. Nostot meni aluksi päin mäntyä, kun en saanut Keijoa eteenpäin. Alkoi ne vähitellen onnistumaankin Keijon kanssa. 


Laukkailtiin molempiin suuntiin ja käveltiin lopuksi. Meidän tunti on tällä hetkellä viimeinen tunti, joten mun piti hoitaa Keijo pois. Annoin hepan kumminkin äidille ja menin itse hoitamaan Ronjan kanssa Runoa. Osa hepoista menikin yöksi takaisin ulos. Hain myöhemmin Mandan tarhasta sisälle ja istuskelin hetken satulahuoneessa. Sunnuntaina syressä on avoimet ovet ja olen menossa sinne silloin. Nyt rupean etsimään tallin omistajalle kuvia ja lähettämään niitä tämän pyynnöstä. Sunnuntaista koitan tehdä jotain postausta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti