perjantai 12. syyskuuta 2014

Taivaalle lensi uusi tähti ★

Eilen ei ollut kaikille mikään paras päivä. Eilen nimittäi Manda lähti viimeiselle matkalleen. Mandan ehdin tuntea kahdeksan vuotta, mutta en koskaan sen kanssa hirveästi päässyt mitään tekemään. Välillä harjaillut ja taluttanut. Se on ollut tallilla ihan alusta asti ja nyt se on vaan poissa. Nyt Mandan on hyvä olla. Sillä on kaikki hyvin ja se sai elää parhaan mahdollisen elämä. Se sai kolme upeaa varsaa, joista kaksi asustelee tällä hetkellä Syressä (Noe ja Doni).

Lepää rauhassa Manda ♥ (22.5.1990 - 11.9.2014)


Menin taas pyörällä tallille, kun koulutkin loppui jo 12. Tallilla olin vähän ennen neljää ja odottelin hetken Emppua ja sitten mentiin latoon hoitamaan Runoa. Se oli ulkona piehtaroinut niin se oli vähän mutainen. Harjasin mudat pois ja kävästiin pihalla ottamassa tosi nopeesti pari kuvaa. Runoa ei kuvailut kiinnostanut yhtään. Halusi vaan syödä. Käytiin sitten uudessa tallissa kattomassa Donia ja muita siellä asuvia, sekä Tahvoa ja Keijoa. Meillä oli paljon aikaa ennen mun tuntia, joten mentiikin syömään.

Sanoin muuten silloin kauden ekassa postauksessa, että Syren satulahuone on muuttunut, tossa ois kollaasi jossa vähän näkyy millainen se nykyää on!

Joskus 20 vaille kuusi menin takaisin latoon. Olin harjannut Runon jo aikaisemmin, mutta harjasin sen vielä kertaalleen läpi, sillä poni oli jälleen makoilemassa, kun sinne menin. Kuudeksi mentiin kentälle ja vihdoin meillä oli jälleen ulkona tunti! Oltaisiin saatu mennä ilman satuloita, mutta en Runolla viitsinyt mennä ilman satulaa vielä, kyllä joku päivä vielä jätän sen satulan pois. 

Aluksi käveltiin ihan normaalisti ja sitten alettiin taivuttelemaan hevosten päät sisälle ja ulos päin vuorotellen. Ei sitä kauaa menty, kunnes alettiin tulemaan molemmille pitkille sivuille loivat kaariurat ja päätyihin pääty-ympyrät ja mentiin ne ravissa ja muuten mentiin vielä käyntiä. Runo ravasi tosi kivasti ja oli muutenki mukavan oloinen. Tultiin samaa tehtävää molempiin suuntiin ja mentiin sitä hetki myös harjotusravissa.

Sen jälkeen taidettiin hetki kävellä ja aloitettiin uusi tehtävä. Pitkän sivun alkuun tehtiin sinne kulmaan voltti, voltin jälkeen jatkettii avolla ja lopetettiin tötteröön, siitä harjotusravissa voltti ja sitten laukka ja laukattiin seuraavan pitkän sivun loppuun. Tarvittaessa sai tehä ympyröitä laukassa. Avoista en nyt tiedä miten ne meni. Tais jäädä vaan onnettomiksi avojen yritykseksi.. Oikean suunnan laukat onnistui tosi kivasti ja laukka pysyi hyvin yllä ja pystyin jopa istumaan siellä paremmin. Vasemmassa suunnassa taas oli hirveet ongelmat. Siihen suuntaan se laukka on paljon hankalempaa. 


Lopuksi ravailtiin vielä ja annettiin hepoille vähän pidempää ohjaa, jotta ne voi laskea päätä alemmas. Runon kanssa alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin ja paremmin. Vielä on toki paljon treenattavaa. Vielä pitäis saada Runoa vähän rennommaksi ja vasemmat laukatkin kuntoon. Hiljaa hyvä tulee. Vielä harjailut ja heppa karsinaan odottamaan iltaruokia.


Oon hoitanu Runoo vähän yli 3kk ja siinä lyhyessä ajassa siitä onkin tullu mulle super tärkee ♥

Vielä videokoostetta tunnista. Mutterista kannattaa laittaa laatua paremmaksi. Linkki videoo 

10 kommenttia:

 1. KIva, kun nyt on uutta kuvamateriaalia tunneista ja videokin :) Kivasti näyttää menevän! Voi ei tuo Manda ;(

  VastaaPoista
 2. Sulla näyttäis olevan väärä kevennys monessa pätkässä tuolla videolla? Pahalla en tarkoita, ajattelin vain että ootko ite tiedostanu koko asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin saman videota katsoessa...Pitäää olla tarkempi jatkos kevennyksis :)

   Poista
 3. Voi ei, Manda lähti vihreämmille laitumille just ku mul oli synttärit...

  VastaaPoista
 4. Toi Runo sopii sulle tosi hyvin, kivasti meette :)

  VastaaPoista