lauantai 6. syyskuuta 2014

Torstailta tallipäivä kuvina

Eilen en ehtinyt olla koneella juuri ollenkaan, olin koko päivän kaverin kanssa ulkona. Olin tänään myös tallilla, mutta siitä teen oman postauksen. Teen tän postauksen eri koneella millä yleensä, sillä se kone ei ole tällä hetkellä saatavilla. Sillä koneella on torstailta myös videokooste, joka tulee seuraavaan postaukseen, johon laitan kuvia tältä päivältä. 

 Torstaina koulu loppui 12, joten menin pyörällä tallille. Kerrankin ehti hyvin hoitaa Runon! Kamat kasaan ja matkaan.
Perillä olin vähän ennen neljää. Latasin vihdoin ton sovelluksen, joka mittaa ajan, kilsat ja vähän muutakin. Kuuma tuli, vaikken hirveän nopeasti pyöräillyt. Kiirettä ei kumminkaan ollut mihinkään.
Tuntilistassa olikin iloinen yllätys, juuri se hevonen kenet halusinkin tunnille! ♥


Söin ja menin katsomaan uutta kuuden hevosen tallia, joka saatiin valmiiksi. Nemo ja Santtu siirtyi sinne ja niiden seuraksi sinne tuli Doni, joka muutti takaisin tallille! Siitä tulossa ensi viikon aikana oma postaus ja kuvia siitä. Lisäksi sinne tuli kokonaan uusi hevonen, nimittäin uuden ratsastuksen opettajan oma hevonen! Nimeä en nyt muista, siitä tulossa kuvia myöhemmin. Kaksi karsinaa on toistaiseksi vielä tyhjänä. Toi talli on kyllä super hieno ja valoisa! Runo voisi siirtyä sinne, lähempänä satulahuonetta kuin lato x)


Ekalle tunnille laitettiin heppoja valmiiksi, niin menin Ronjan seuraks istuskelee sinne, samalla kun se hoiteli Dexua. 


Käytiin ennen meidän tuntia tekemässä maneesiin meille puomi/esterata. Meille oltiin annettu paperi, jonka mukainen rata meidän piti tehdä, ei siis itse päätetty miten sijoitetaan esteet ja muut. Sieltä suoraan meninkin hoitamaan Runoa.


Runo otti siellä ihan rennosti ja lepäili. Hetken päästä se nousi ja aloin hoitamaan sitä. Se oli aika puhdas, vähän turpeessa makoilun jäljiltä. Ellenkin ilmestyi sinne, kun se tuli kuvailemaan meidän tuntia. Laitettiin ponskille kamat päälle ja maneesiin. 


Tunnista ei hirveästi tullut sellaisia kuvia, mitä tänne haluaisin julkaista. Tunnistakaan en hirveästi enää muista, joten kerron vähän lyhyemmin miten meillä meni. Videosta näätte myöhemmin myös vähän meidän menoa. Aluksi verkkailtiin itsenäisesti ja ravissa Runo oli tosi kiva. Laukassa meillä on vähän vaikeuksia, en jotenkin osaa istua sen laukassa ja Runolla on tapana puskea ulkolapa edellä. 

Vasempi suunta oli meille vaikeampi kuin oikea, lähinnä laukassa siis. Ympyröillä laukkaili siinä suunnassa oli paljon vaikeampaa, kuin oikeaan. Tultiin ravissa myös puomeja pari kertaa. Sen jälkeen alettiin tulemaan pientä rataa. Eka keltainenristikko tultiin ravissa ja sen jälkeen nostettiin laukka, laukattiin pääty-ympyrä puomin yli ja vihreällepystylle. Aikaisemmasta kuvasta näätte miten ne esteet oli laitettu. Pystyn jälkeen kulmaan piti tehdä pysähdys ravin kautta. 

Ekalla kerralla Runo rikkoi raville ennen pystyä ja siihen tuli hassu hyppy ja pysähdyskään ei mennyt ihan putkeen, tokalla kerralla meni paremmin, mutta laukan olisi pitänyt olla vähän reippaampaa vielä. Kolmas kerta meni huonoiten, ristikon edessä oli puomi, joka oli Keijon jäljiltä siirtynyt, siihen tuli huono hyppy ja loppu rata myös meni huonosti. Tultiin vielä kerran ja kaikki meni muuten tosi hyvin, pääty-ympyrällä tuli pieni ongelma. Laukkakin oli hyvää ja hypyt onnistui hyvin.


Loppukäynnit mentiin ulkona ja lähdettiin pellolle kävelemään. Nähtiin sitten toisella pellolla jotain peuroja tai vastaavaa, joten käännyttiin takaisin tallille. Onneksi kukaan hevonen ei tajunnut/nähnyt/välittänyt niistä. Mentiin kentälle kaartoon ja siellä Ellen otti vielä parit kuvat ja niistä tulikin kivoja. Ihana Runo ♥ Vietiin hepat talliin ja Runo oli ihan hikinen, joten pesin sen. Käytiin Mallun kanssa purkamassa meidän rata ja sitten satulahuoneeseen odottamaan kyytiä kotiin. 

Mulla loppuu ensiviikon torstaina myös 12, joten menen silloin myös pyörällä tallille.Emppu tulee kuvaamaan, joten kuvia tulossa silloinkin.

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas teistä :)

    VastaaPoista
  2. Sinut on muuten haastettu kymmenen päivän haasteeseen;
    http://unelmaunessa.blogspot.fi/2014/09/68-kymmenen-paivan-haaste-paiva-1.html
    :)

    VastaaPoista