lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pitkästä aikaa Runolla

Torstaina mulla oli etäpäivä (=vapaapäivä) ja meninkin tallille jo puoli kolmeksi. Siihen aikaan siellä ei ollut tallin henkilökunnan lisäksi vielä muita ihmisiä. Hevoset oli vielä ulkona niin menin sitten kuvailemaan hetkeksi. Ei niitä kuvien otto juurikaan kiinnostanut ja ulkona oli niin inhottava tuuli, että en siellä kauaa jaksanut kameran kanssa heilua. Menin sitten satulahuoneeseen ja tuntilistoja alettiinkin tekemään siinä samalla ja sain tunnille Runon pitkästä aikaa! Tein siinä odotellessa etätehtävän loppuun, putsasin parit huovat omistajan pyynnöstä ja söin.


Neljän aikaan tallille alkoi tulla porukkaa ja meninkin sitten hoitamaan Runon jo valmiiksi. Se ei onneksi ollut kuin kaulasta vähän mutainen. Se on myös onnistunut rikkomaan riimunsa jonka toin sille alkuvuodesta. No nyt se riimu roikkuuki mun vaatekaapin ovessa, kun ei sitä voi enää käyttää. Harjasin ponin huolella ja menin jälleen satulahuoneeseen vaan istumaan ja juttelee kaverin kanssa. Puoli kuuden jälkeen lähdin takaisin latoon Runon varusteiden kanssa ja harjasin sen vielä kerran läpi ja sitten varusteiden laittoon ja tunnille. 

 Dotti on vaan niin ihana ♥
 En muista oonko täällä kertonut, mutta Nala sekä Livia odottavat varsoja! Vauvoja tulossa Syrelle siis ja voin kuvitella kuinka suloisia ne on ♥

Tunnilla alussa käveltiin alkukäynnit ja kerrottiin vähän mitä tullaan tekemään ja silloi sanottiin jo, ettei laukata tällä kertaa. Santtukin oli ensimmäistä kertaa meidän tunnilla. Kävelyiden jälkeen alettiin tulemaan kolmikaarista kiemurauraa käynnissä. Meidän piti ratsastaa kaarteet sekä suoristukset tarkasti ja huolellisesti. Hetken päästä tehtiin kaarteisiin voltit ja ravattiin pitkäsivu kiemuran jälkeen ja sinne myös käyntisiirtyminen. Runon kanssa ne käynti siirtymiset onnistui tosi hyvin ja se ravasi todella kivasti eteenpäin! 

Vaihdettiin sitten suuntaan ja unohdettiin kiemuraura ja ruvettiin ravaamaan koko ajan ja tehtiin pääty-ympyrät molempiin päätyihin. Tähän tehtävään jumituttiinkin sitten koko loppu tunniksi, vaikka meidän olisi kuulemma pitänyt vielä tehdä muutakin. Runon kanssa mulla meni alussa sen kaula kaarelle ja se rupesi kulkemaan lapa edellä. Sitten kun sain pidettyä sen kaulan suorassa ulko-ohjan avulla niin Runosta tuli sairaan hyvä ratsastaa! Se ravasi hyvin eteen ja kaulakin pysyi suorassa eikä lähtenyt mutkalle.


Tunti loppui todella nopeasti, olisin voinut vielä jatkaa töitä Runon kanssa! Oli niin kiva päästä pitkästä aikaa Runon selkään, viime kerrasta olikin mennyt yli kuukausi. Ensi viikolla toiveena tunnille on yllätys yllätys Dotti sekä Runo. Ne onkin melkeinpä mun vakkari toiveet, ei ainakaa oo epäselvää mun lemppariponeista. Mun viikonloppu menee jälleen pikkusten tallilla, sieltä tulossa postausta alkuviikosta.

8 kommenttia:

 1. Nyt kun sanoit noista varsaodotuksista alan itsekkin odottamaan niitä, vaikka en ole edes ikinä käynyt Syrellä :D Laitathan niistä sitten kuvia, jos saat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha joo laitan tietenkin kuvia sitten kun varsat syntyy :3

   Poista
 2. Olis kiva saada ratsastuskuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmana tässä on vain se, että kaikki vanhat vakkarikuvaajat on lopettanu Syrel ridaamisen :/

   Poista
 3. Mun mielestä oli kiva saada pitkästä aikaa kunnollisia, uusia kuvia :D Mahtavaa, että pääsit menemään Runolla! :3

  VastaaPoista