perjantai 13. maaliskuuta 2015

Vanhasta uudenveroinen

Poni josta en ennen tykännyt yhtään on nykyään sairaan mukava treenikaveri, nimittäin Lissu. Ennen en tykännyt tammalla mennä yhtään, koska en osannut ratsastaa sillä, sen ravi ja laukka oli ihan liian vaikeita istua, tuntui kuin pomppisin siellä niinkuin pingispallo. Oon mennyt Lissulla nyt kolme tuntia putkeen, ekalla kerralla se ei ollut kovinkaan mukava, mutta kahdella viimeisellä kerralla se on ollut sairaan kiva! Enää sen askeleetkaan ei tunnu niin isoilta ja sen kanssa on kiva tehdä töitä. 

Eilen mulla oli siis jälleen Lissu ja se olikin jo ekalla tunnilla joten menin hoitamaan Runoa sen ratsastajan kanssa. Tunnin alussa käveltiin hetki ja sen jälkeen alettiin ratsastamaan kulmat huolella ja pääty-ympyröitä ravissa. Hetken päästä puolet maneesista mentiin mahdollisimman lyhyttä käyntiä ja puolet taas mahdollisimman pitkää käyntiä. Lyhennykset meni Lissun kanssa tosi hyvin! Pidennykset ei oikein onnistunut, ainakaan ei selkään siltä tuntunut. Mentiin samaa ravissa melko pitkään. Se oli kyllä tosi hyyödyllinen tehtävä! 

Käveltiin hetki ja alettiin tulemaan puomeja. Ei niitä montaa kertaa ehditty tulla, kun tunti ehti jo loppua. Laukatkin jäi kokonaan siltä päivältä. Tultiin yksitellen puomitehtävä lyhennetyssä ravissa, ensin pääty-ympyrä jonka kaarella oli kolmet puomit peräkkäin ja seuraavalla sivulla oli neljä puomia, joista kahdet oli korotettu toiselta puolelta. Ekalla kerralla Lissun kanssa ei mennyt hirveän hyvin. Poni lähti pää ylhäällä kiihdyttäen ravia, tehtiin ennen ekoja puomeja niiden sivusta ympyrä ja tultiin sitten vasta puomeille ja Lissukin oli jo rauhoittunut. Sen jälkeen Lissu tuli saman tehtävän paljon paremmin! Sen jälkeen olikin tehtä loppuravit ja kävellä pitkät loppukäynnit. Heppa talliin ja satulahuoneeseen syömään.Tunnilta ei ole kuvia taaskaan, mutta tallissa otin parit kuvat Lissusta ja Runostakin tuli otettua, joten ainakin jonkinlaisia uusia kuvia vaikka Lissun kuvat onkin melkein samanlaisia.


Tänään olin hoitamassa pitkästä aikaa pikkusia, viimeksi siellä olin tiistaina. Kävin kuvaamassa Midiä ja Mixua ulkona, mutta ei niistä oikein mitään kivoja kuvia tullut. Sitten meninkin putsaamaan karsinoita, joita ei oltu ehditty ottaa aamutallissa. Sain myöhemmin sinne seuraa ja haettiin ponit sisälle. Viikonloppu menee myös tallilla, huomenna aamuun ja sunnuntaina iltaan. 


Mitä suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

4 kommenttia:

  1. se himputin ripariviikonloppu, että pidä vaan kivaa tallilla! >:D

    VastaaPoista
  2. Kiva, että oot löytänyt uuden suosikkihepan sun listaan! :D Ihania kuvia :3 Mullakin on suunnitelmissa paljon talleilua :D

    VastaaPoista