perjantai 1. toukokuuta 2015

Maneesinpohja tarkastettu

Eilen vietin mun vappua tallilla ja sinne meninkin jo puoli kolmeksi. Meninkin ihan ensimmäisenä kuvailemaan hevosia, mutta ne kuvat julkaisen myöhemmin, muuten tähän postaukseen tulisi liikaa kuvia. Ihmettelin tallille mentäessä miksi Lissu on sairastarhassa, kuulinkin myöhemmin sen ontuvan, toivottavasti se paranee pian! Tuntilistatkin oli jo tullut ja iloiseksi yllätykseksi menin kaksi tuntia Helmillä! Juuri kun edellisessä postauksessa sanoin, että olisi kiva mennä sillä pitkästä aikaa. Helmillä on tullut mentyä todella vähän, reilu viisi kertaa ja viime kerrasta oli jo melkein vuosi. 

Neljän aikaan menin hoitamaan Runoa. Pitkästä aikaa sai harjata sen ihan rauhassa ilman mitään kiirettä. Runon hoidon jälkeen olin menossa syömään, mutta päädyinkin auttamaan Nalan ratsastajaa, kun ponin hoitaja ei ollut tallilla. Viideltä pääsin vihdoin syömään ja puoli kuuden aikaan lähdettiin Runon ratsatajan kanssa latoon laittamaan hevosia tunnille. Kuudelta meidän tunti alkoi ja kiitos ihanan Ellin sain kuvia tunnilta! Helmi vähän kyttäili maneesin toista päätyä eikä halunnut siellä kulkea, joten käänsin vähän aikasemmin kentän poikki. 


Alkuun oli vähän hakemista Helmin kanssa. Tehtiin alkuverkat itsenäisesti ja menin maneesissa olevia puomeja ja ympyröitä. Pikkuhiljaa alkoi meno sujumaan ja Helmikin alkoi kulkemaan myös maneesin toisessa päässä ihan nätisti. Laukat otettiin toisella pitkällä sivulla ja ne meni vähän vaihdellen. Helmi alkoi tuntumaan tosi kivalta ja otettiin sitten välikäynnit ennen kuin jatkettiin laukkapuomeille. Tultiin yksitellen pieni tehtävä, ensin tehtiin laukassa pääty-ympyrä, siitä pitkälle sivulle missä oli kahdet puomit ja sitten vielä yksittäiselle puomille joka oli pääty-ympyrällä. 

Ekalla kierroksella ensimmäiselle puomille Helmi otti kunnon loikan mihin en ollut oikein varautunut, toka puomi meni hyvin ja samoin pääty-ympyrällä oleva puomi. Ehdittiin tulla vielä toisen kerran tämä tehtävä ja eka sekä toinen puomi meni hyvin, mutta pääty-ympyrällä oleva puomi tuotti meille vaikeuksia. En saanut pidettyä Helmin laukkaa yllä, no parin (kymmenen) kierroksen jälkeen sain tehtyä sen laukka ympyrän sen puomin yli ja siinä vaiheessa olin jo läkähtyä kuumuuteen, mulla oli nimittäin hupparin alla vielä melko paksu pitkähihainen.


Otettiin sitten loppukäynnit ja käveltiin ihan rennosti pitkinohjin Helmin kanssa kunnes yllättäen näin vapun kunniaksi ulkoata kuului kiva pamaus ja se oli menoa se. Helmin lisäksi myös Runo ja Dotti säikähti ja mä löysinkin itseni sitten maneesinpohjaa tarkastelemasta. Ei siinä onneksi sattunut taisin siellä maassa vähän pyöriäkki. Siinä vaiheessa kyllä vähän nauratti. Helmi parka oli ihan peloissaan sen jälkeen. Otin hupparin pois ja nousin takaisin selkään. Hyvä että Helmi halusi kävellä yhtään minnekkään. Eka tunti loppui ja jatkoin Helmillä vielä toiselle tunnille, sille tunnille ponille laitettiin korvahuppu päähän. 

Tokalla tunnilla meillä oli itsenäisesti ja Helmi oli tosi säikkynä melkein koko tunnin. Toisessa päädyssä se ei halunnut olla melkein yhtään, joten ravailtiin toisessa päädyssä. Käytiin aina välillä kokeilemassa toistakin päätyä ja alkoi se onneksi loppua kohti rentoutumaan ja suostui ravailemaan koko maneesia. Otettiin parit laukatkin siellä helpommassa päädyssä ja Helmi alkoi olemaan taas tosi kiva. Käveltiin sitten pitkät loppukäynnit ja siellä Helmi pelästy taas jotain, tällä kertaa pysyin onneksi kyydissä. 


Tuntien jälkeen Helmi oli ihan hikinen. Tallissa otin siltä varusteet pois ja vaihdettiin Runon ratsastajan kanssa hevosia, että mä hoidin Runon pois ja tämä Helmin. Tulipahan tiputtua pitkästä aikaa ja ekaa kertaa Helmiltä. Tänään menin pikkusten tallille ja mun piti lähteä ratsastamaan Apsulla, mutta tippumisen jälkeen paikat niin jumissa, että jätin sen välistä. Sunnuntaina menen kuvaamaan Syren estekisoja ja muutenkin nyt paljon postauksia tiedossa ja uusia kuviakin! 

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä pitkästä aikaa kuvia tunnilta! :) Onneksi ei ilmeisesti kummemmin sattunut tuossa tippumisessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eei, jalka noustessa vähän särki ku se tärähti tippuessa mutta ei sen kummempaa :)

      Poista