perjantai 26. helmikuuta 2016

Puomitunnit Keijolla

Pitkästä aikaa Syreltä postausta! Nyt on uusia kuviakin sieltä, vaikkei ratsastuskuvia ole. Viime viikon tunnista en ole ehtinyt tehdä postausta. Sain tunnille toivomani hevosen, eli Keijon. Menin viime kaudella Keijolla vain yhden tunnin, niin halusin mennä sillä nyt pitkästä aikaa. Käytiin ottamassa Keijon kanssa vähän kuvia, tosin sitä ei kuvailut oikeasti kiinnostanut yhtään. Hoitaessa Keijo tuntui jotenkin isolta, varsinkin kun olin ollut pikkusten tallilla edelliset päivät hoitamassa poneja, jotka on paljon pienempiä kuin Keijo. 

Tunnista en hirveästi enää muista mitään, mutta ei se hirveän hyvin mennyt. Aluksi verkkailtiin ravissa ja tultiin puomitehtävää. Pitkälle sivulle oltiin tehty kolmesta puomista voltti ja tultiin sitä ravissa. Keijo ei oikein liikkunut eteenpäin ja sitä piti koko ajan käskeä liikkumaan. En jotenkin osannut mennä koko hevosella puolen vuoden tauon jälkeen. 

Laukattiin sitten kahdella pääty-ympyrällä ja siinäkin taisi olla yksi puomi matkassa, en yhtään muista. Laukoissa Keijo oli tosi kiva ja saatiin tosi kivoja nostoja! Oikeestaan laukkojen jälkeen meidän pakka vähän levähti. Tultiin samaa puomiympyrää nyt laukassa. Ja noh, Keijo ei ollut siitä ihan samaa mieltä. Puski niiden ohi eikä suostunut mennä niiden yli laukassa. Tunnista ei jäänyt mitään parasta fiilistä, joten toivoinkin vain Keijoa seuraavalle tunnille. 


Eilen päivä menikin Syressä myös. Mulla on ollut nyt hiihtoloma ja oonkin ollut koko viikon vähän kipeänä. Pikkusten tallilla oon kumminkin ollut ja syreenkin lähdin. Aluksi ehdin vähän kuvailla poneja, enimmäkseen halusin Runosta kuvia ja niistä tulikin tosi kivoja! Sain myös viedä ponin sisälle syömään päiväheiniä. Ennen Runon hoitoa pesin ponin satulan ja suitset pitkästä aikaa. Harjasin myös kaikki karvat pois Runon huovasta ja pehmusteista. Siinä menikin ihan mukavasti aikaa. Neljän aikaan menin sitten harjaaman ponin ja siitä lähti kyllä ihanasti karvaa jo...


Tunnille sain Keijon, niinkuin olinkin toivonut. Tunnilla jatkettiin taas puomeilla ja nyt menikin paljon paremmin, kuin viime viikolla! Aluksi ravailtiin itsenäisesti ja tehtiin vähän avoja. Avoissa Keijo oli ihan ok. Alettiin tulemaan sitten pitkällä sivulla olevia kolmea puomia. Tultiin niitä normaaleilla väleillä ja sitten myös pidenneltiin ja lyhennettiin hevosten askeleita. Keijo oli siinäkin tehtävässä ihan ok. Mentiin sitä tehtävää jonkun aikaa ja jakaannuttiin taas kahdelle pääty-ympyrälle. Siinä otettiin taas laukat ja ylitettiin siinä oleva puomi. 

Laukoissa Keijo sitten heräsi ja olikin tosi kiva! Laukattiin molempiin suuntiin ja ympyrälle laitettiin toinenkin puomi ja nitä hetki ravissa taas vaihdellen hevosten tempoja. Tultiin vielä molempia puomeja laukassa ja Keijo oli kyllä tosi kiva! 


Alettiin sitten ravailemaan loppuraveja ja tultiin vielä pääty-ympyröillä olevia puomeja. Keijo ylitti ne puomit tosi kivasti! Nyt se liikkuikin tosi kivasti eteenpäin! Keijolla menee kyllä hetki, ennenkuin se vertyy ja alkaa oikeasti liikkumaan eteenpäin. Nyt jäi kyllä tosi kiva fiilis  tunnista ja olin tyytyväinen heppaan! Keijo jatkoi vielä viimeiselle tunnille jota katsoin hetken, kunnes menin latoon moikkaamaan Dottia, oli ihan pakko pakko mennä rapsuttelemaan sitä. Siitäkin on jo aikaa, kun viimeksi sillä olen mennyt. Se poni on kyllä niin sulonen ja ihana ♥ Tuntui kyllä niin pieneltä Keijon jälkeen. 


Vielä ehditte osallistua Horse Fair- arvontaan! Sinne pääsette tästä. 
ps. Onko teillä jotain postaus toiveita, mitä haluaisitte blogissa nähä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti