sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Seitsemän päivän putki

Mun summer bucket listissä oli kohta, että mun pitää käydä pikkusilla seitsemän päivää putkeen. Tällä viikolla sainkin sen kohdan toteutettua. Tässä postauksessa onkin paljon kuvia, tähän postaukseen nimittäin tulossa Midin ja Mixun kanssa otettuja yhteiskuvia edelliseltä viikolta. Osa kuvista otettu myös tämän viikon aikana. 

Maanantaista oonkin kertonut jo omassa postauskessa, silloin olin tallilla yhdeksän aikaan. heitin poneille heinät ja odottelin muita tallilaisia. Hoidettiin aamutalli koko talliporukan kanssa ja suunnattiin Yli-Tokoon. Sieltä palattiin sitten sopivasti iltatallin aikaan. Hoidettiin ilta taas koko talliporukan kanssa. Ponit sai pitää maanantaina kokonaan vapaata. 


Tiistaina menin taas aamutalliin. Siellä olikin jo kaksi muutakin tallilaista. Pidettiin toisen tallilaisen kanssa Midillä ja Mixulla puolentunnin talutus, itse talutelin Midiä siinä. Talutuksen jälkeen vein Midin ulos ja hain Apsun tallista ja käytiin ajamassa oreilla pikku lenkki. Lenkin jälkeen pestiin ponit ja vietiin ne laitumelle. Siivottiin sitten vielä talli loppuun. Hengailin vielä hetken tallilla hommien jälkeen ja kolmen jälkeen lähdin Mellunmäkeen päin. Menin kuvaamaan Husöseen Empun estekurssia. Kotona olinkin sitten vasta seitsemän jälkeen, että koko päivä menikin talleilla. 


Keskiviikkona menin sitten iltatalliin. Pidin Mixulla yhden puolituntisen ja sen jälkeen oreilla yhden tunnin, siihen sain toisen tallilaisen avuksi. Tuntien pidon lisäksi ei mitään ihmeellistä tehty. Haettiin Midi vain sisälle ja tehtiin normaalisti iltatallihommat. Torstaina aamutalliin toisen tallilaisen kanssa. Käytiin ajamassa heti aamusta orit. Tällä kertaa mä otin Mixun ja toinen tallilainen sai sitten ajaa Apon. Lenkin jälkeen pestiin ponit ja päästettiin ne laitumelle. Siivottiin talli ja lähdinkin melko pian kotiin. 


 Perjantaina taas aamutalli kutsui, tällä kertaa Christa tuli mun mukaan! Kävin hakemassa sen steissiltä ja sieltä suunnattiin tallille. Ponien syönnin aikana hengailtiin vaa hoitajien kopissa. Kun ponit oli syöneet, vietiin Midi ulos ja samalla vaihdettiin siinä vedet tarhoihin. Alettiin sitten laittamaan oreja kuntoon. Pestiin molemmat ponit ennen lenkkiä, ensin Christa pesi Mixun ja anto sen sitten mulle, niin mä valjastin sen sillä aikaa, kun Christa pesi Apon. Valjastin sitten vielä Apon ja 11 aikaan lähdettiin matkaan. Lähdettiin vähän seikkailemaan pikkukoskelle päin, siellä tulee aika harvoin ajeltua. Toteutettiin siinä samalla toinenkin kohta mun summer bucket lististä, nimittäin pitkä ajolenkki. Christa tuttuun tapaan ajoi taas Mixulla ja mä sitten Apolla. 

Käveltiin tosi paljon lenkin aikana, mentiin n. 1 h 45min ja tallille päästyä ponit oli vähän hikisiä. Pestiin ne taas, otettiin vähän kuvia ja vietiin pojat ulos. Käytiin ottamassa Midin kanssa vähän kuvia Midin tarhassa. Siivottiin sitten talli ja lähdettiin nälkäisinä meille syömään. Muokkailin samalla meidän yhteiskuvat ja lähetin ne samantien Christalle. Chillailtiin meillä jonkun aikaa, ennenkuin lähdettiin sitten takaisin stadiin päin, saatoin Christan junalle ja lähdin takaisin kotiin.


Eilen viideksi tallille, joskus varttia yli haettiin ponit sisälle, annettiin niille ruuat. Ruokien jälkeen otettiin taas orit ja lähdettiin ajamaan niillä pikku iltalenkki. Mä otin vuorostani Mixun ja tallikaveri sai taas Apon. Käytiin rannassa heittämässä lenkki ja tultiin sitten lähimetsään kiipeilemään mäkiä. Mentiin pari kertaa yksi iso ylämäki ja Mixu vaa rallitteli sen ylös. Se on kyl niin mahtava pikkukaveri. Lenkin jälkeen Mixu oli sen verran hikinen, että pääsi pesulle. Apokin pestiin, laitettiin varusteet paikoilleen ja tallihommat olikin hoidettu, niin pääsi lähtemään kotiinpäin. 


Tänään iltatallissa ei mitään erikoista tehty. Pidettiin oreilla yksi puolentunnin talutus ja hoidettiin iltatalli. Nyt oonkin peri päivää poissa tallilta. Ensi viikon suunnitelmat on nyt vähän auki. Se on oikeestaan mun vika viikko ennen koulujen alkua. Vikat lomapäivät menee nimittäin pikkusten tallilla leiriä pitäessä. Ensi viikolla ainakin keskiviikkona oon pikkusilla ja torstaina pitkästä aikaa Syreen! Siellä en olekkaan koko kesänä ollut...Niin ikävä Runoa ja koko tallia ♥

4 kommenttia: