keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Yli-Tokon vuonohevostila

Maanantaina lähdin joskus puoli yhdeksän jälkeen tallille päin ja olinkin siellä ensimmäisenä. Heitin poneille aamuheinät ja odottelin sitten muita tallilaisia. Hoidettiin aamu ripeästi koko porukalla ja lähdettiin sitten ajelemaan Yli-Tokon vuonistilaa kohti. Matkaan meni pari tuntia ja perille päästyä jaettiin hevoset, otettiin varusteet ja lähdettiin autolla kohti hevosten laidunta. Ja kuten tallin nimestä voikin päätellä, siellä asuteli paljon vuoniksia! Tuolla tallilla maastossa kaikilla hevosilla käytetään hackamoreja. Taisi olla toinen kerta, kun sellaisilla menen. Muistaakseni menin joskus Vironmäellä Orvokki-nimisellä ponilla hackamoreilla, siitä tosin on jo melkein 10 vuotta mennyt. 

Laitumelle päästyä jouduttiin kävellä tottakai melkein ihan toiseen päätyyn hakemaan meidän ratsuja. Itse sain Brita nimisen tamman. Oli kyllä aika tynnyri, mutta tosi ihana luonne sillä oli! Kaikki vaikutti niin kilteiltä ja rauhallisilta. Brita oli kyllä sopivan reipas, laukoissa välillä jäätiin vähän jälkeen ja sitten spurtattiin muita kiinni. Hidasti aina pyytäessä, eikä ollut pelkoa, että kohta heppa lähtis lapasesta. 


Mentiin joku tunnin lenkki ja maastotkin oli kyllä sairaan kivoja! Oli niin ihana päästä laukkaamaan maastossa. Viimeksi maastossa tullu laukkailtua Vironmäen leirillä 2014, sen jälkeen ei kyllä ole hirveästi tullu maastoiltua, paitsi ajaen pikkusilla. Syressä nimittäin harvoin maastoillaan. Maaston jälkeen hevoset pääsi takaisin laitumelle ja koska ratsastuskesta ei mitään kuvia ole, niin otin sitten laitumelta vähän kuvia. Tosin Britaa en enää tunnistanut päästyään muiden joukkoon :') Melkein kaikilla hevosilla, jotka meidän maastossa oli mukana niin oli syntyneet varsan tänä vuonna, Brita kuului näihin mammoihin. Varsoja laitumelta löytyi myös ja vitsi nekin oli ihania! ♥


Tykkäsin kyllä kovasti tuosta tallista! Oon aina halunnu ratsastaa vuoniksilla, mutta millään tallilla missä oon ratsastanut, ei sellaisia ole ollut. No nyt on vuoniksella ratsastettu ja ihan mielelläni voisin mennä uudelleenkin tuonne tallille ratsastamaan! Vaikka matkoihin meneekin se pari tuntia, niin on se kyllä sen arvoista! Ihmisetkin siellä oli todella mukavia! :) Lähdettiin sitten ajelemaan takaisin Helsinkiin ja tallilla oltiin sopivasti puoli kuuden aikoihin. Haettiin ponit sisälle ja hoidettiin yhdessä talliloppuun. Sain vielä kyydin kotiinkin tallipäivän jälkeen. Oli kyllä sairaan kiva päivä, iso kiitos kuuluu pikkusten omistajalle, joka tekit tästä päivästä mahdollisen! ♥


6 kommenttia:

 1. Toi Yli-Tokko on kyllä ihana paikka! Mäkin sielä käyny vaelluksilla, ja hevoset ja maastot niin hienoja!❤

  VastaaPoista
 2. Missä päin suomea tälläinen talli on? Vaikuttaa ihanalta paikakta, olis varmaan kiva käydä kokeilemassa joskus. Ihania kuvia, on ne vuonikset vaan nättejä hevosia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on Forssassa päin, suosittelee kyllä jos matkaa ei ole hirveästi tuonne! :)

   Poista
 3. Vuonikset on kyllä aina yhtä suloisia otuksia! Pienempänä olin ihan hulluna niihin ja täytyy sanoa, että vieläkin niissä viehättää jokin :D Vaikuttaa kyllä oikein ihanalta tallilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki oon aina vuoniksista tykänny! Dumin kisoissa aina katellu kuinka ihania vuoniksia siellä näkyy. Ja toi talli on kyllä ihana paikka!

   Poista