sunnuntai 21. elokuuta 2016

Niin mun tuuria

Torstaina mulla oli taas vapaapäivä ja Emppu tuli silloin kuvaamaan Syreen. Nähtiin sen kanssa kahden aikaan ja ajeltiin sitten Syreen. Käytiin vähän kuvailemassa, mutta ponit oli niin mutaisia, etten itse mitään kuvia oikein ottanut. Tämän postauksen tarhakuvat onkin otettu kauden ekalta kerralta, kun niitä kuvia en vielä ole julkaissut. Ei me siellä kauaa oltu ja mentiinkin aika pian satulahuoneeseen ja siellä vierähtikin parisen tuntia. 

Neljän jälkeen mentiin latoon, harjailin hetken Runoa, mutta meninkin sitten auttamaan Dotin laitossa ja autoin ratsastajan vielä maneesissa selkään. Mentiin sitten takaisin satulahuoneeseen ja puoli kuuden aikaan takaisin latoon laittamaan Runoa tunnille. Ja kerrankin kun mulla on kuvaaja ja sain Runonkin tunnille niin me joudutaan mennä maneesissa...En oo pitkään aikaan saanu ratsastuskuvia Runon kanssa, mitkä ois kentältä...Maneesikuvat on vaan niin paljon huonompia, kuin kentältä otetut...No maneesikuvilla mennään, ainakin on jotain!


Alkukäyntien jälkeen ravailtiin hetki uraa pitkin ja vitsi Runon ravi oli niin ihanan tasaista Lissun jälkeen! Kulmat piti ratsastaa huolellisesti ja hevosten piti liikkua hyvin eteenpäin. Alettiin tulemaan sitten kolmea puomia. Ensin meidän piti lyhentää ravia. Puomien ylitykset sujui tosi kivasti Runon kanssa! Mentiin samaa puomiväliä molempiin suuntiin, kunnes niitä sitten pidennettiin. Seuraavaksi meidän pitikin sitten lisätä ravia ja tulla ne puomit. Pidennykset onnistui sairaan kivasti Runon kanssa! Poni lisäsi ihan sika hyvin sitä ravia ja puomitkin ylittyi hyvin. 

Puomien jälkeen tehtiin vähän siirtymisiä. Ensin käynti, pysähdys, käynti siirtymisiä, niin että kolme askelta käyntiä ja sitten n. sekunnin pysähdys ja heti takaisin käyntiin. Se tehtävä meni ihan ok hyvin, parannettavaa kyllä on, että poni lähtee eteenpäin, eikä jää liian pitkäksi aikaa pysähdykseen. Sitten vielä ravi, käynti, ravi siirtymisiä. Kymmenen askelta ravia ja oisko ollut kolme askelta käyntiä. Käyntiin siirtymiset välillä vähän pitkittyi, mutta nekin meni ihan ok hyvin. 


Jakaannuttiin sitten kahdelle ympyrälle ja otettiin laukkoja. Tehtiin laukoissa myös siirtymisiä. Parit siirtymiset onnistui ponin kanssa sairaan hyvin! Laukan nosto meni nappiin ja samalla sitten myös raviin siirtyminen. Ei otettu tunnin aikana hirveästi laukkaa, vaihdettiin ympyrällä vielä suuntaa ja otettiin laukat siihenkin suuntaan ja jatkettiin uraa pitkin. Lopputunnista tultiin vielä vähän puomeja. Niitä oltiin laitettu parit puomit lisää. Ensin taas lyhennettiin askelta ja sitten pidennettiin. Ne puomit meni myös todella kivasti! Runo oli kyllä koko tunnin sairaan kiva. Sen kanssa on vaan niin kiva tehdä töitä. Paras poni ♥ Runo jatkoi vielä viimeiselle tunnille. 


4 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Tuo maneesi on kyllä kiva, kun siellä on valkoinen katto, siellä saa näköjään yllättävän hyviä kuvia maneesikuviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo toi maneesin on kyl kiva, valosampi kun on valkonen niin kuvatkin onnistuu vähän paremmin :)

   Poista
 2. Ihan hyviä kuviahan tuolla eidän maneesissa tulee! Nyt on pakko kysyä, että mistä tuon ensimmäisen kuvan karvakorvan loimi on ostettu? Hakusessa olis meidän tammuskalle uusi loimi ensi kesää varten ja tuo näyttäis aika kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja mulla ei oo mitään tietoo mistä se on ostettu :D

   Poista