keskiviikko 10. elokuuta 2016

Se ois sitten siinä

Pahoitteluni, ettei postauksia ole nyt hetkeen tullut. Ei vain ole ollut aikaa tai jaksamista kirjoittaa mitään. Mun viimeisen lomapäivät onkin mennyt tallilla. Sunnuntaina pidettiin tallin pihassa ponitalutusta toisen tallilaisen kanssa. Siinä meni sellaiset kolme tuntia. Maanantaina alkoikin sitten ponileiri, missä olin avustamassa.

Maanantaina meitä oli siellä kolme, ponien omistaja sekä yksi toinen tallilaisista. Pystyttiin hyvin jakaantumaan, kun meitä oli sopiva määrä avustajia. Otettiin toisen tallilaisen kanssa vastuulle oreilla ratsastukset. Leiriläisiäkin oli neljä mikä oli kyllä sopiva määrä. Jaettiin nekin kahteen porukkaan. Toiset kaksi lähti ratsastamaan ja toiset sitten ajeli Midillä omistajan kanssa. Tehtiin tunnin lenkki ja mä avustelin ensin Apsun kanssa. Tehtiin lenkki rannassa ja siellä oli aamusta niin tyhjää. 

Ratsastuksen jälkeen vietiin orit ulos ja odoteltiin, että Midin porukka tulee. Sen jälkeen olikin siten ruokailu. Syötiin ja sitten vaihdettiin porukoita, että ne jotka ratsasti meni sitten ajamaan ja toiset pääsi ratsastamaan. Nyt avustelinkin sitten Mixun kanssa ja käytiin niidenkin kanssa tunnin lenkki rannassa. 


Ratsastuksen jälkeen orit taas ulos ja Midin tultua takaisin tallille otettiin poni käytävälle. Jaettiin taas vähän hommia, kaksi tyttöä sai letittää Midiä ja toiset kaksi putsasi varusteita ja sitten vaihdettiin toisin päin. Midin kampauksesta tuli kyllä sairaan kiva! Onneksi mulla olikin kamera mukana. Tosin niitä kuvia en ole vielä ehtinyt käydä läpi ja tai muokata, joten niitä kuvia tulee myöhemmin. Instagarmia/snäppiä seurailevat onkin varmasti pari kuvaa nähyt millaista jälkeä leiriläiset sai. Käytiin sitten lopuksi vielä syöttelemässä ponia ja sitten ensimmäinen leiripäivä olikin ohi. 


Tiistaina meitä oli kaksi pitämässä leiriä. Aamusta oli ilman satulaa ratsastusta. Vuoroteltiin ratsastusta ja ne jotka ei ratsastanut, tuli kävellen meidän mukaan. Kaikilla meni ilman satulaa ratsastukset tosi hyvin, osa ei ollut ikinä ennen ilman satulaa edes menneet. Ratsastuksen jälkeen siivottiin vähän tallia. Oli kyllä innokkaita siivojia! Sitten ruokailu ja sen jälkeen tehtiin niille keppihevosrata, jota ne sitten meni ja kilpaili keskenään. Syötiin sitten sen jälkene vähän välipalaa ja lähdettiin ajamaan oreilla. Vaunuihin kaksi leiriläistä ja me avustajat sitten käveltiin vieressä. Laukat otettiin sitten niin, että vaunuissa oli vain toinen leiriläisistä ja me mentiin sitten vaunuihin auttamaan ja toiset kaksi leiriläistä jäi odottamaan omaa vuoroaan. Laukatkin meni todella hyvin ja oli kaikkien ekat laukat ajaen. Lenkin jälkeen leiripäivä alkoikin olla lopuillaan.Tänään olikin sitten viimeinen leiripäivä. Aamusta kyseltiin, mitä leiriläiset haluaisi tehdä. Ajolenkki ja ratsastus satuloilla voitti. Aamusta tehtiin ensin ajolenkki ja mentiin tälläkertaa rantaan. Tehtiin taas ajo samalla tavalla, kuin tiistaina. Lenkin jälkeen kello oli jo aika paljon, osa halusi alkaa siivoamaan tallia. Siivottiin hetki ja mentiin sitten syömään. Ruokailun jälkeen osa jatkoi tallin siivoamista ja toiset meni sitten vähän maalailemaan hevosenkenkiä ja sitten vaihdettiin porukkaa. 

Sitten olikin viimeisen ratsastuksen vuoro. Osa leiriläisitä ei ollut ennen laukannut ratsastaen, joten se olikin sitten sen ratsastuksen aiheena. Kaksi leiriläistä joutui aian käppäilemään meidän mukana, ei se kyllä hirveästi näyttänyt heitä haittaavan. Ne lapset oli ihan innoissaan, kun sai laukata, osa olisi halunnut vaan jatkaa. Meni kyllä tosi hienosti kaikilla. Oli kyllä iloisia ratsastajia sen jälkeen. Tallille päästyä hoidettiin orit ulos, käytiin vähän syömässä välipalaa ja maalaitliin hevosenkengät loppuun.


Kolmen jälkeen leiri alkoi loppumaan ja pikkuhiljaa tyttöjä alettiin hakemaan koteihin. Kaikki leiriläiset oli kyllä tosi mukavia ja kivoja! Osa olikin mulle jo ennestään tuttuja, kun joskus oon pitänyt niille tunteja. Päivät meni kyllä todella nopeasti ja oli kyllä kiva lopetus kesälomalle! Leirin jälkeen ei kyllä hirveästi kotona jaksanut tehdä mitään ja alkoikin väsyttämään jo aika aikaisin. Ainakaan ei oo unirytmi mitenkään sekaisin, kun huomenna koulu kutsuu... Syressäkin alkoi viime viikolla syyskausi, postausta tulossa varmaan sieltä seuraavaksi. Huomenna toislle tunnille. 


Miten teidän loppukesä meni?

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia! Mukavan kuuloinen minileiri teillä! Miun loppukesä kului riparilla ja juhlia väsätessä mutta ehdin onneksi heppailemaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Oli kyllä kivaa niiden lasten kanssa ja kuulostaa hyvältä tuo sunkin loppukesä!

      Poista