perjantai 12. elokuuta 2016

Syren hevosten paluu arkeen

Viime viikon torstaina alkoi syyskausi. Siitä päivästä en olekkaan vielä ehtinyt kertoa mitään, joten aloitetaanpas siitä. Lähdin Syreen joskus kahden jälkeen ja tallilla olinkin ajoissa. Kävin kuvailemassa vähän hevosia, mutta melko pian alkoikin sitten satamaan. Niitä kuvia en tähän postaukseen halua laittaa, koska ne on niin synkkiä tämän postauksen kuviin verrattuna. Julkaisen niitä sitten myöhemmin. Sade tosiaan pilasi mun kuvailut ja menin sitten pesemään Runon suitsia aikani kuluksi. Myöhemmin hoidin Jaken kuntoon juoksutusta varten ja menin hoitamaan Runoa. Vitsi miten ihana oli päästä hoitamaan sitä pitkästä aikaa! Ja ylipäätänsä nähdä sitä ponia, kun koko kesänä en siellä käynyt. 

Runon hoidon jälkeen söin ja odottelin tallikaveria. Mentiin sitten laittamaan Keijoa ja Vinskiä tunnille. Kauden ensimmäisen tunnin menin tosiaan Keijolla. Tehtiin tunnilla paljon perusjuttuja. Alkutunnista Keijo ei oikein liikkunut eteenpäin ja koko ajan sai olla pyytämässä sitä eteenpäin. Viimeisissä laukoissa Keijo päättikin lähteä spurttailemaan ihan kunnolla. Lopetettiin laukat sitten, kun Keijo lopetti pelleilyn. Ravailtiin vielä hetki ja sitten käveltiin loppuun. 


Eilen mulla alkoi tosiaan sitten koulu. Meidän ensimmäinen koulupäivä oli kyllä niin turha. Meillä oli vain tunnin koulupäivä ja sitten takaisin kotiin. Syreen lähdinkin sitten jo yhden jälkeen. No Syressä oltiinkin sitten taas super ajoissa. Meninkin heti kuvailemaan ja vitsi tuli kyllä niin kivoja kuvia! Kävin kuvailemassa Pauliinan varsaa joka syntyi juhannuksena, Katestakin tuli sairaan kivoja kuvia! Kattelin Santun juoksutusta ja hengailin vain monta tuntia ja kuvailin. 


Menin vähän ennen neljää syömään ja sen jälkeen tallille alkoi pikkuhiljaa tulemaan muitakin. Joskus varttia vaille viisi kävin hakemassa Helmin, Runon sekä Lissun sisälle. Helmin Runon seuraksi, kun hoidin sen ja sitten Lissun mulle tunnille. Hoidin ensimmäisenä Runon. Se olikin kuranpeitossa ja harjauksessa menikin oma aika. Sen jälkeen harjasinkin Lissun valmiiksi. Sekin oli kurassa niin siinäkin meni hetki saada se puhtaaksi. Menin sitten satulahuoneeseen hetkeksi ja vaihtamaan varusteita. Varttia vaille kuusi takaisin latoon Lissun kamojen kanssa.


Sain pitkästä aikaa tunnistakin kuvia! Iso kiitos Carinalle, kun jaksoi taas kuvata! Kerron tunnistakin nyt lyhkäisesti, koska tästä postauksesta tulee muuten niin pitkä, kun kuviakin on niin paljon. Siis mun muisti on niin huono, etten kunnolla edes muista miten me tunti aloitettiin. Keskityttiin siihen, että hevoset liikkuu kunnolla eteenpäin ja tehtiin ensin käynnissä loivia avotaivutuksia. Niissä Lissu oli oikein kiva ja avotkin onnistui. Tehtiin niitä sitten myös ravissa ja molempiin suuntiin. Lissu oli ravissakin tosi kiva. 

Tultiin sitten ympyrälle ja tehtiin siirtymisiä käynnistä raviin ja ravista käyntiin. Siirtymiset meni myös kivasti Lissun kanssa. Ravailtiin sitten hetki vielä uraa pitkin ja jakaannuttiin kahdelle ympyrälle ja otettiin laukkaa. Tehtiin laukassakin vähän siirtymisiä ja annettiin hevosten laukata ihan reippaasti eteenpäin. 


Tehtiin sitten vielä vähän temmonmuutoksia. Aloitettiin käynnissä ja meidän piti hidastaa käyntiä tosi hitaaksi. Meidän opettaja antoi meille rytmin, jonka mukaan meidän piti mennä. Samaa tehtiin ravissa sekä laukassa. Hidastettiin ja lisättiin askeleita. Menin itse niissä vähän sekaisin välillä, mutta kunhan keskityin niin Lissukin alkoi toimimaan oikein kivasti. Ravailtiin sitten vielä eteen-alas ja alettiin lopettamaan tuntia. Hoidin Lissun vielä pois ja kävin viemässä sen takaisin tarhaan.


Lissu on kyllä niin kiva poni ♥ Tänään mulla oli koulusta vapaapäivä ja noiden kuvien muokkaksessa menikin ihan mukavasti aikaa. Huomenna ois tarkoitus mennä kuvaamaan Dumiin kisoja, mikäli ei vain sada, en ole nimittäin katsonu millaista säätä ois luvattu. Emppu tulee ensi viikon torstaina kuvaamaan, joten siltäkin tunnilta tulee kuvia! 

4 kommenttia:

 1. Teillähän olikin pehmeä pudotus takaisin koulumaailmaan! :DD Mutta tää oli todella kiva postaus varustettuna hienoilla kuvilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo on, maanantaille tuli nimittäin vielä etäpäiväkin :D Ja kiitos!! :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia jälleen kerran. Tuo varsa on niin suloinen!

  VastaaPoista