perjantai 14. lokakuuta 2016

Uusi ponituttavuus!

Eilen oli pitkästä aikaa tunti Syressä, koska viime tunnin tosiaan jouduin perumaan. Menin töistä suoraan Empun kyydillä tallille, hevostoiveina oli Runo tai Helmi, koska mun selkä ei ole vieläkään kunnossa ja niillä nyt on tasaiset askeleet. Tallile päästyä mä oikeesti järkytyin hieman. Sain nimittäin tunnille Jaken. Jakke on kuusi vuotias risteytysponi ja Syren kasvatti. 

Siinä mä sitten järkyttyneenä mietin, et miks mulle oli Jakke laitettu ja ajattelin, etten mä sillä osaa mennä tai en edes pärjää sen kanssa, Jakke on vielä vähän raakile. Mentiin sitten kuvaamaan, kun Noen, Fannin ja Pillen omistajat hyppäsi kentällä, kuvailtiin niitä siinä samalla, niitä kuvia laitan joskus myöhemmin tänne. Katseltiin ja kuvailtiin niiden hyppyjä. Mentiin sitten sen jälkeen käymään ladossa, moikkaamassa Runoa ja autettiin Sanin sekä Dotin ratsastajia laittamaan poneja tunnille.


Haetiin sitten Jakke tarhasta ja menin hoitamaan sitä puoli kuuden aikaan. Luonteeltaan Jakkehan on todella kiltti ja sairaan kiva hoitaa! Niin symppis kaveri, ei voi muuta sanoa. Harjauksen jälkeen laitoin varusteet ja sitten vain tunnille. Vähän kyllä kuumotti, vieras poni taas alla. 

Käveltiin alkukäynnit ja tultiin ympyrälle. Oltiin melkeinpä koko tunti isolla pääty-ympyrällä. Ekoissa raveissa Jakke tuntu jotenkin hassulta, sen askeleet oli jotenkin tosi erilaiset ja muutenkin kun viime ajat mennyt lähinnä Toksulla, niin senkin raviin verrattunna Jaken ravi oli tosi hassua. Totuin siihen askeleeseen kyllä tosi nopeasti. Alettiin tekemään sitten tiheään tahtiin siirtymisiä. Jakken kanssa siirtymiset alkoi sujumaan tosi kivasti, kun itse keskityin kunnolla.


Harjotusravissa selkä alkoi vähän huutamaan hoosiannaa, mutta jatkettiin silti menoa. Laukoissa Jakke oli sairaan kiva! Siis sen laukkaki oli niin kivaa. Välillä Jakke painautui vähän kuolaimen alle ja oli edestä vähän tyhjä, varsinkin alkutunnista näin kävi, mutta loppua kohti Jakke kyllä parantui ihan sikana. Siis en voi muuta sanoa, et oli kyllä sairaan kiva tunti ja tykkäsin kyllä ihan sikana ponista! Sain uuden lemppariponin Runon, Lissun ja Helmin lisäksi. Ponit on vaan niin parhaita. Voisin mennä useamminkin Jakella! Ja vitsi mä niin haluisin kunnon kuvia ja jotain videoita sen kanssa, eilen kuvat ei oikein onnistunut, tässä nimittäin paras kuva eiliseltä:


Hoidin vielä Jaken pois ja lähdin melko pian sitten jo kotiin. Tänään mulla alkoi syysloma ja mitään erikoisia suunnitelmia mulla ei ole, lähinnä ajattelin keskittyä pikkusiin ja viettää siellä enemmän aikaa, nyt kun sitä oikeasti on. Toksun tultua kuvioihin ne on vähän jäänyt taka-alalle, niin ensi viikolla pikkuset menee kyllä etusijalle! Perjantaina HIHS- kutsuu, kun voitin sinne lipun. Sieltä teen ehkä jotain videotakin! Mitä suunnitelmia teillä on lomalle? Ulkoasu myös vaihtui tänään, mitä tykkäätte? Toksulle on tullut nyt myös oma esittelysivu, sinne tosin tulossa vielä uusia kuvia, kunhan saan niitä muokattua ja Ami lisätty pikkusten esittelysivulle.


2 kommenttia:

  1. Mä ainakin tykkään tästä ulkoasusta! :) Uusien heppojen kokeilu on kyllä aina yhtä mielenkiintoista!

    VastaaPoista