sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Viimeaikaiset ratsastukset

Pitkästä aikaa postausta ratsastuksista, viimeksi oon kertonut ekasta ratsastuksesta Jaken kanssa, sen jälkeen onkin ehtinyt kertyä ratsastuksia ihan mukavasti. 20.10 oli syysloma viikko ja tallille menin muistaakseni ihan ajoissa. Sain heti perään Jaken, mitä olinkin toivonut. Oltiin maneesissa ja Jakke oli jotenkin erilainen ja huonompi, kuin ekalla kerralla. Saatiin me ihan hyviäkin pätkiä. Laukat ei ihan putkeen mennyt, ainakaan vasempaan suuntaan, meinattiin nimittäin mennä nurin. Jakella meni jotenkin askeleet vähän sekaisin, mutta onneki pystyssä pysyttiin! 

22.10 Olin rästillä, kun jouduin silloin kerran perumaan tunnin, kun olin tippunut Toksulta, eikä selkä ollut siinä kunnossa, että oisin voinut ratsastaa. Tunti oli vielä valoisaan aikaan, niin ihana Christa tuli kuvaamaan ja siltä kerralta nämä kuvatkin tosiaan on. Sain tunnille Lissun ja meillä oli esteitä. Tämä olikin ensimmäinen estetunti Lissulla! Ja vitsi se oli kiva. Lissulla ei tosiaan enää hirven isoja hypitä, niin mulle ja Jaken ratsastajalle esteitä laitettiin matalemmiksi, mutta ei se haitannut. Mentiin tosi kivaa rataa ja Lissu hyppäs niin kivasti! Pari huono hyppyä tuli, mutta kun itse keskityin niin tuli tosi hyviä ja kivoja hyppyjä! Poni kyllä tykkäs kovasti ja oli niin innoissaan ♥


27.10 Sain pitkästä aikaa Runon tunnille. Runo oli koko tunnin jotenkin tosi jäykkä eikä ratsastus mitenkään erityisen hyvin mennyt. En nyt muista mitään oikein mitä tehtiin, avoja ainakin ja niissä Runo oli jotenkin tosi hätäinen, eikä oikein kuunellut. Ei tosiaan mikään meidän paras tunti 3.11 eli tämän viikon tunnin menin Jakella ja se oli kyllä taas niin kiva! 

Alkutunnista oli vähän löysä, että koko ajan sai olla muistuttamassa, että hei kaveri nyt eteenpäin. Tehtiin nytkin avoja ja niissä Jakke oli aikasta kiva! Laukoissa ekaan kierrokseen oli vähän huonompi, itse ehkä vähän alussa jännitin ja mietin, ettei vaan taas mentäisi nurin. En tosiaan muista kumpaan suuntaan me enisn laukattiin, vaihdettiin suuntaan ja niissä laukoissa se oli sairaan hyvä! Laukkas tosi hyvin eteenpäin. Sen laukan jälkeen Jakke oli loppu raveissa sairaan hyvä ja kiva. Tykkään vaan jotenkin aina enemmän ja enemmän Jakesta, sairaan kiva heppa ♥


Syren lisäksi on tullu ratsastettua jonkun verran Toksulla. Sinne meno on välillä vähän jäänyt, kun on tullu oltua enemmän pikkusilla, Syrelläkin enemmän kuin yleensä ja sitten ollaan käyty katsomassa Demiä (meidän tulevaa koiraa) niin Toksulle en vain yksinkertaisesti ole aina ehtinyt Oon yrittänyt käydä siellä ainakin kaki kertaa viikossa, ehkä sitten enemmän, kun työt ja muut menot alkaa loppumaan. Uusia kuvia Toksulta ei tosiaan ole, jonka takia siitä ei hirveästi ole blogissa kuulunut. 

Toksun kanssa meni ennen syyslomaa aika huonosti, kentältä talliin matka oli yksi kerta niin tuskaa, kun hevonen sai hepulit nähdessään maneesista ulos tulevia ratsastuskoulun hevosia. Ollaankin nyt siirrytty kentän sijaan maneesin. Myöskin ihan sen takia, että ulkona tulee niin nopeasti pimeätä, enkä sen kanssa halua mennä pimeän aikaan kentällä. Maneesissa Toksu on taas ollu tosi kiva, eikä mitään ongelmia sen kanssa ole ollut. 

Tällä viikolla olin Toksulla tiistaina ja siinä olikin ollut melkein viikon tauko sen kanssa. Olinkin vähän hukassa sen kanssa, kun syressäkin oli tullu mentyä poneilla. Maneesissakin oli niin monta ratsukkoa, että koko ajan sai katsoa missä muut menee, niin ei siitä ratsastelusta oikein mitään tullut. Ihan ok se oli. Perjantaina tuli extemporee lähdettyä Christalle yöksi, niin piti eilinen ratsastus siirtää tälle päivälle, kun eilen Dumissa oli kisat, niin maneesit oli koko illan varattu. Onneksi vaihto onnistui ja menin tänään 11 aikaan ratsastamaan Toksulla. Maneesi oli ihanan tyhjä niin pystyi hyvin keskittyä Toksuun. 

Oon vältellyt Toksulla harjotusravia, koska en vain osaa istua siellä, mutta tänään mentiinkin sitten paljon harjotusravia, tehtiin ravi-käynti-ravi siirtymisiä ja laukkailtiin aika rennosti. Toksu olikin koko ratsastuksen tosi kiva! Pitäisi oottaa joku kaveri taas pitkästä aikaa kuvaamaan meidän menoa, vakka maneesissa nyt mennäänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti