lauantai 14. tammikuuta 2017

Kevätkauden alku

Viime viikon torstaina mulla alkoi kevätkausi. Tallille menin hyvissä ajoin, vaikka pakkasta olikin muistaakseni lähemmäs 20 astetta. Kuvia yritin ottaa, mutta kovinkaan monet kuvat ei oikein onnistunut. Autoin hevosten sisälle otossa, päästin ladon porukan latoon ja sitten hain vielä Vinskin, Nalan, Pillen, Jaken, Noen ja Keijon sisälle. Kävin hoitamassa Donia toisen tallilaisen kanssa ja sen jälkeen menin hoitamaan vielä Runon. 

Pakkasen takia kaikkia tunteja ei pidetty, mun tunti oli kumminkin ihan normaalisti ja meninkin silloin Keijolla. Meidän kausi alkoi itsenäisellä tunnilla, koska opettaja oli sairastunut. Alkuun Keijo oli todella tahmea ja aika jäykkäkin vasempaan suuntaan. En nyt oikein muista mitä kaikkea Keijon kanssa tein, pyrin vain saamaan sen liikkumaan eteenpäin ja rentoutumaan. Laukoissa Keijo oli sairaan kiva. En muistanut, että sen laukka on niin kiva istua!


Tällä viikolla menin Syreen joskus kahden aikaan, ulkona oli niin järkyttävä tuuli ja lumipyry, etten mennyt edes kuvailemaan. Menin satulahuoneeseen pesemään Runon satulan ja suitset. Hengailin hetken ja käväsin kuvailemassa Neelaa ja Pilleä, kun melkeinpä kaikki muut oli jo sisällä. Runo ei ole nyt pariin viikkoon ollut tunneilla ollenkaan. Menin sitten harjailmeaan ja rapsuttelemaan sitä kuvailuiden jälkeen. Tallilla ei vielä siihen aikaan ollut melkein ketään, niin sai kaikessa rauhassa hoitaa Runon. 

Autoin vielä ennen omaa tuntia Livian ratsastajaa tunnille ja puoli kuuden aikaan lähdin hoitamaan Helmiä tunnille. Alkutunnista Helmi oli vähän jännittynyt, mutta kun alettiin ravailemaan ja sain ponin eteenpäin se alkoi rentoutumaan. Ei tehty tunnin aikana mitään erikoista, työskenneltiin isolla keskiympyrällä lähestulkoon koko tunti. Ekat laukat oli aika järkyttävät kaikilla, Helmikin oli vähän sillä tuulella, että onko pakko laukata. Seuraavissa laukoissa homma alkoi sujumaan ja Helmikin alkoi olemaan aikasta kiva! Laukkailtiin ja ravailtiin molempiin suuntiin ja juteltiin opettajan kanssa.


Loppuraveissa Helmi oli sairaan hyvä! Ravas eteenpäin tosi rennosti ja siihen olikin kiva lopettaa tunti. Syressä hevosiin on tullut nyt vähän muutoksia, Santtu tosiaan lopetettiin joulukuussa ja sen tilalle tuli uusi hevonen, joka on kylläkin yksityinen. Siitä hevosesta en osaa teille mitään kertoa, enkä edes kunnolla muista miltä se näyttää. Myös Pille muutti eilen pois Syrestä toiselle paikkakunnalle. Tähän postaukseen voitte vielä jättää kysymyksiä, jos on jotain kysyttävää. Seuraava postaus on luultavasti niiden vastailua sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti