sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Ratsastukset tökkii

Vähän kuulumisia ratsastuksen parista. Mulla on ollut vähän teknisiä ongelmia tänää mun koneen kanssa, ensin se ei ole koko päivänä suostunut yhdistymään nettiin, joten olenkin katsonut ahkerasti McLeodin tyttäriä, taas vaihteeksi. Sammutin koneen hetkeksi ja käväsin kaupassa ja takas tultua en saanutkaan McLeodeja toimimaan, mutta netti sen sijaan nyt toimii. 

Mun ratsastukset ei oo mennyt viime aikoina kovinkaan hyvin. Sen takia motivaatio ratsastukseen onkin vähän hukassa. Niin Syressä kuin Toksulla ratsastukset on mennyt aika mönkään. Pieniä onnistumisia ja hyviä hetkiä tulee, mutta suurin osa ratsastuksesta menee ihan päin mäntyä ja hevosen selästä ei tulla alas mitenkään hyvillä fiiliksillä, vaan lähinnä turhautuneena ja ärsyyntyneenä omaan ratsastukseen, kun mikää ei vain tunnu sujuvan. 


Yli kuukauteen mun ratsastukset on mennyt huonosti. Kaikki oikeastaan lähti menemään laskuun, kun Runolta tipuin. Sen jälkee ratsastukset ei vain ole sujunut. Sen tippumisen jälkeen on mennyt lähinnä Toksulla ja Helmillä. Kerran sitten Keijolla. Toksu ja Helmi on myös niin erilaisia. Toksu iso liikkeinen hevone, jonka askelissa en osaa istua ja Helmi taas poni, jonka askeleet on todella pienet ja olemattomat, viime tunnilla tuntui ettei se poni edes ravaisi eteenpäin ja keventäminen oli jotenkin todella hankalaa. 

Runon tippuminen taisi jättää mun pääkoppaan jotain, koska Helmin kanssa sain viime tunnillakin ohjeeksi, että mun pitäisi rentoutua ja sama oli edelliselläkin tunnilla. En mä itse sitä niinkään huomannut, että olisin jotenkin jännittyneesti siellä, mutta Toksusta sen kyllä heti huomaa, jos en siellä rennosti pysty istumaan, se on siinä asiassa vähän niinkuin Lissu. Ravissa on helppo istua, jos siellä vain istuu rennosti. Silloin hevonenkin menee rennosti ja harjotusravissa istuminen ei tuota ongelmaa. 


Pitäisi saada nyt joitain onnistuneita ratsastuksia alle, niin motivaatiokin lähtisi nousuun. Lauantaina olin pitkästä aikaa aamusta pikkusilla ja ne kaverit kyllä piristi päivää. Niiden kanssa ei suurempia epäonnistumisia tule. Suurin ongelma on viime aikoina ollut lähinnä Amin ja Midin haku, kun Ami on välillä vähän jääräpää, tosin sekin ongelma alkaa olla taputeltu ja poni on alkanut tulemaan sisälle ihan nätisti. Pidin parit tunnit, tosin oli aika liukasta niin ei pystynyt tekemään mitään erikoista ja pitkästä aikaa tuli vähän kuvailtuakin poneja. Tai lähinnä oreja, mutta niitä kuvia myöhemmin!

Ylemmissä kuvissa esiintyy Roxi, joka asustelee Toksun kanssa samalla tallilla. Pari kertaa olen päässyt kuvailemaan kyseistä tammaa ja se on kyllä sairaan nätti! 


2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia! Toivottavasti siun ratsastukset alkaa sujumaan ja pääset taas nauttimaan ratsasteluista! :)

    VastaaPoista