torstai 9. helmikuuta 2017

Viimeaikaiset ratsastukset

Ratsastuspostauksia ei ole tullut pitkään aikaan. Blogille ei vain aina löydy aikaa eikä mulla kuvaajaakaan tallilla melkein ikinä ole. Tässä postauksessa kerronkin nyt kahdesta Syren tunnista ja Toksulla ratsastuksista. Kuvia on tosiaan vain yhdeltä kerralta Toksulla.

Aloitetaan Syren kuulumisista. Viime viikolla menin tunnin Lissulla. Melkein 2kk ajan mun ratsastukset oli mennyt oikeasti huonosti kaikkien hevosten kanssa, jolla vain olin ratsastanut. Eli Keijon, Helmin, Katen ja Toksun kanssa. Olin toivonut Lissua tunnille, koska sen kanssa harvoin tulee mitään epäonnistumisia. Olinkin niin ilonen, että sain sen tunnille. Alkuun oli vähän hakemista sen askelten kanssa, koska ne on niin isot. Ravissa Lissu olikin sairaan kiva ja laukatkin alkoi sujumaan myös. En nyt tarkemmin muista mitä me tunnilla tehtiin, puomeja siellä ainakin oli jonkin verran, mutta oli kyllä kiva tulla pitkästä aikaa hevosen selästä alas, niin että oli hyvä fiilis tunnista!

Tänään olin myös ratsastamassa Syressä. Olin toivonut Lissua, koska sen kanssa olisi ollut kiva jatkaa työskentelyä. Listassa kumminkin luki Jakke, mistä olin kyllä myös sairaan iloinen! Ponilla oon viimeksi mennyt kai marraskuussa, niin oli niin kiva päästä menemään sillä! 


Mentiin tunnilla tänään taas puomeja. Alkuraveissa oli taas vähän hakemista, että miten hommat sujuikaan Jaken kanssa. Oikeeseen kierrokseen Jakke oli koko tunnin hankalempi. Kulki se välillä siihenkin suuntaan ihan hyvin. Aluksi ravailtiin ihan uraa pitkin ja tehtiin pääty-ympyröitä, jonka jälkeen tehtiin avoja, jotka alkoi sujumaan myös parin toiston jälkeen ihan hyvin. Tehtiin avoja molempiin suuntiin, jonka jälkeen alettin tulemaan puomeja. Toisella pitkällä sivulla oli parit ravipuomit ja toisella pitkällä sivulla puomit oli laitettu loivalle kiemurauralle. Niissä Jakke oli aika kiva, kunhan itse vain keskityin siihen mitä pitää oikein tehdä, niin Jakke ylitti puomit ongelmitta. 

Ruvettiin sitten laukkaamaan, joka tuotti eniten ongelmia koko tunnin aikana. Jakaannuttiin pääty-ympyröille ja meillä oli yksi puomi, joka piti ylittää. Jakkehan innostui ihan kunnolla laukoissa. Kerran jopa päädyttiin hieman toiselle ympyrälle, kun vauhtia alkoi olemaan vähän liikaa. Puomin ylityksestä ei oikein mitään tullut, joten mentiin lähinnä sen puomin ohi. Laukatkin alkoi sujumaan vähän paremmin, kun ei ylitetty sitä puomia. Vähän oli kyllä silti turhan vauhdikasta laukkaa. Tehtiin vielä loppuravit, missä Jakke alkoi olemaan jo tosi kiva! Tunnin jälkeen poni olikin ihan hikinen.


Sitten Toksun kuulumisiin. Sen kanssa oli tullut taas putki, ettei mikään vaan ollut sujunut. Motivaatio ratsastukseen oli ihan nollissa. Kiitos Lissun, mun motivaatio alkoi nousemaan. Viime sunnuntaina Toksu oli ratsastaessa ehkä paras koskaan. Siltä kerralta nämä kuvatkin on otettu, kun Meeri tuli mun kanssa Toksulle! Iso kiitos Meerille kuvista ♥  Oon liikuttanut Toksua reilu 4kk ja sinä aikana se on vaan pari kertaa ollut oikeasti hyvä. Viime sunnuntaina se oli ehkä paras koko ajalta. Ei tehty mitään kovinkaan ihmeellistä, mutta se oli koko ratsastuksen ajan niin rento ja mukava ratsastaa. Oikeassa laukassa se oli sairaan hyvä. Olin siellä selässä niin fiiliksissä ja ihmeissäni siitä, miten rennosti ja hyvin se liikkui. Jos saisi sen aina noin hyvin liikkumaan, niin ois kyllä täydellinen hevonen.

Sunnuntain jälkeen halusin vain pian uudelleen Toksun selkään ja olikin pakko varata Toksu keskiviikko illaksi, vaikka olinkin menossa myös pikkusille. Eikä tosiaan olisi kannattanut. Mun tiistai ilta oli mennyt todella myöhäiseksi, koska lähdin vielä iltatallin jälkeen muutaman koulukaverin kanssa leffaan, joka oltiin sovittu koulussa vähän extemporee. Kotiin tulin aika myöhään, joten yöunet jäi aika vähäisille. Koulussa olin todella väsynyt, niinkuin vähän koko luokkakin ja meno olikin sen mukaista. Koulusta kotiin ja melkein heti pitikin lähteä pikkusille. Ei oikein olisi huvittanut läheä yhtään mihinkään, kun väsytti niin paljon. Pikkusille selvittiin ja siellä tein iltatallin ja menin suoraan Toksulle.


Olin Toksullakin niin väsynyt, ettei mikään vain sujunut sen kanssa. Sen sijaan, että olisin alkanut väsyneenä vänkäämään sen hevosen kanssa, niin mä luovutin ja mentiin takaisin talliin. En kyllä enää ikinä, mee ensin iltatalliin pikkusille ja vielä sieltä ratsastamaan Toksulla. Tänään mä pidin koulusta vähän omaa vapaata, koska meillä on siellä ollut niin liibalaaba viikot, eikä oikein olla tehty mitään, niin jätin menemättä. Onneksi sain sittenkin Toksun aamuksi, joten nyt kun olin nukkunut kunnolla, niin tallille mentiikin jo eri fiiliksillä.

Alkuun oli taas vähän vänkäämistä mm. selkään menemisen kanssa. Pakkastakin oli aika paljon, niin käveltiin aika pitkät alkukäynnit villaloimi päällä. Ravissa Toksu oli välillä vähän hankala, aloin työstämään sitä sitten harjotusravissa ja se alkoikin liikkumaan jo paremmin. Sen ravissakaan ei enää ole niin hankala istuakkaan, oon pari kertaa mennyt jonkin aikaa sillä ilman jalustimia, kuten sunnuntainakin menin. Laukoissa Toksu oli taas aikasta kiva, varsinkin taas oikeeseen suuntaan! Oonkin aina ensin ratsastanut vasemmassa suunnassa laukat ja sitten oikeeseen, jolloin laukoistakin on jäänyt hyvät fiilikset. Loppuravit- ja käynnit vielä, tänään Toksu oli kyllä taas kivalla tuulella ja sen kanssa oli kiva tehdä töitä. Sitten hevonen vain talliin syömään heiniä ja kotiin chillaamaan, ennen Syreen lähtöä.


Ylemmässä kuvassa Meeri & Toksu. Huomenna mulla ei ole koulua, jonka takia jaksoinkin vielä avata koneen ja raaputtaa tämän postauksen. Viikonloppu meneekin Ainossa kuvaamassa estekisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti