perjantai 22. syyskuuta 2017

Maailmalla ponien kanssa

Viimein sain otettua itseäni niskasta kiinni ja avattua koneen, jotenki ei vain ole hetkeen tullu avattua konetta kunnolla, että saisi postausta kirjoitettua. Tallilla kun tulee käytyä se 7 kertaa viikossa, eli joka päivä niin en vain aina jaksa avata konetta, vaikka aamuisin siihen olisi hyvin aikaa, kun usein teen iltatalleja. Omaa laiskuutta siis.

Kahteen viikkoon on mahtunut kaikenlaista, kolmet Syren tunnit joista teen oman postauksen, jonka yritän tänään tehdä valmiiksi niin voisin sen sitten viikonloppuna julkaista. Tässä parin kuukauden aikana olen jotenkin nyt tottunut siihen, että käyn pikkusilla joka päivä. Arkisin iltatalleissa paitsi torstai on tietenkin poikkeus, että silloin teen aamun ja viikonloppuisin teen joko aamu- tai iltatallin. En vain jotenkin osaa enää ottaa sieltä vapaata, eihän se toki haittaa. Ihan mielelläni siellä vietän aikaa. 

Tunteja on päivästä riippuen joko todella paljon tai ei sitten yhtään. Maanantait on yleensä aikalailla vapaita tunneista, että silloin itse voi puuhastella ponien kanssa. Tiistai ja keskiviikko on ne kiireisimmät päivät, tostaisin yleensä käyn ratsastamassa Santulla aamusta. Saa hyvin päivän käyntiin sillä. Perjantaisin on yleensä myös joitain tunteja, välillä vaihtelee onko silloinkin monta tuntia vai vähän vähemmän. Viikonloputkin riippuu ollaanko ponien kanssa jossain ja teenkö itse aamun- vai illan.


Poneille kuuluu oikein hyvää! Pikkuponit alkaa kasvattamaan karvaansa ja Midistä oikeestaan lähteekin tällä hetkellä todella paljon karvaa, kun se ei edellistä karvaa edes kunnolla vaihtanut. Mixun ja Santun kanssa oltiin viime lauantaina reissussa Raaseporissa päin. Edellisenä iltana pojat oli päässyt samaan tarhaan vähän juoksemaan pitkästä aikaa, kun seuraavana päivänä ne sitten matkusti samassa traikussa. Matka meni hyvin ja perillä laitettiin Mixu ajokuntoon, kun ponien omistajalla oli valmennus. Kuvailin ja kuuntelin myös korvat tarkkana (ainakin yritin) mitä valmentaja puhui ja neuvoi. Kentän pohja oli Mixulle vähän raskas, kun se on tottunut menemään kovemmalla pohjalla, mutta silti poni suoriutui ihan hyvin!  Mixun jälkeen oli sitten Santun vuoro.


Santulla ei nyt suinkaan ajettu, vaikka se onkin edistynyt ajohommissa todella hyvin! Santun kanssa tehtiin ohjas-ajo juttja ja se oli kyllä sairaan mielenkiintoista katsottavaa. Ensin valmentaja puuhaili Santun kanssa ja voih katsottiin kaikki melkein suut auki kaksikon menemistä. Santtu meni niiin super hyvin! Ja muutenkin se miten valmentaja kaiken teki. Ponihan teki vähän pohkeenväistöäkin ja näytti siltä, ettei valmentaja olisi tehnyt yhtään mitään. Ponien omistaja kokeili myös samalla tavalla sitä ohjas-ajoa ja meillä on vain niin fiksu vauvaponi. 


Santun valmennuksen jälkeen lastattiin ponit traikkuun ja suunnattiin takaisin kotiin hyvillä mielillä, kun molemmat ponit oli super hienoja. Muuten meidän arki ponien kanssa on ollut ihan tavallista. Paljon tunteja, Santun kanssa ollaan harjoiteltu ajohommia ja tällä viikolla poistuttiin ensimmäistä kertaa pois pihasta pienelle kierrokselle lähimetsiin. Myös rannassakin ollaan käyty ponin kanssa ratsain, itse ajoin silloin Midillä ja Mixulla parivaunulla ja omistaja sitten ratsasti. 

Mixulla olen itsekkin käynyt välillä ajamassa, jos vain on ollut aikaa ja poni ei ole tehnyt tunteja hirveästi. Mummo on saanut  olla aika rennosti, välillä tehnyt pieniä ratsastuslenkkejä ja välillä ollut parivaunun edessä Mixun kanssa. Ja Apsu tehnyt todella hyvin tunteja ja saanut välillä vähän hengähtää. Viikonlopulla on yksi keikka orien kanssa ja ensi viikolle ehkä yksi reissu tiedossa Santun kanssa, mutten ihan tavallista menoa tiedossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti