tiistai 27. maaliskuuta 2018

Missä kevät viipyy?

Lunta täällä on vielä joka paikassa, tallilla monet reitit vielä ihan lumisia ja vain muutamissa kohdissa voi ravata ja laukata, pelto onneksi välillä hyvässä kunnossa, että sinne voi mennä ottamaan ravia ja laukkaa. Viikko sitten lauantaina meillä oli pitkästä aikaa valmennus Mixun ja Santun kanssa. Santun kanssa oltiin ajovalmennuksessa Horse Fairin aikoihin, mutta itse en siellä tosiaan ollut ja Mixun kanssa ei hetkeen olla päästy valmennukseen. Lauantaina suunnattiin ponien omistajan kanssa Klaukkalaan Stall Solbackaan, jossa oli ensin Mixun ja yhden toisen ponin valmennus. Itse katselin valmennusta jälleen lähinnä linssin läpi. Ulkona oli ihanan valoisaa vielä ja se toi maneesiinkin huomattavasti valoa, niin kuvatkin onnistui paremmin mitä yleensä. Silti alkaa jo tämä maneesissa kuvailu jo riittämään. Viime valmennuksessa mentiin pientä tarkkuusrataa ja jätettiin "koulukiemurat" vähemmälle. Mixukin alkoi loppua kohden liikkumaan aikasta kivasti! Itse ajelin Mixulla loppukäynnit, kun omistaja lähti valmistelemaan Santtua.


Ennenkuin pääsin seuraamaan Santun valmennusta, kävin purkamassa Mixun ja vein traileriin syömään heiniä. Santun kanssa mentiin vähän kavaletteja ja aluksi se oli niistä hieman hämmillään. Santunkin valmennus meni ilman suurempia ongelmia, vähän ulkopuolisen ratsukon tulo häiritsi Santun keskittymistä, joka maneesiin tuli loppupuolella. Valmennuksen jälkeen suunnattiin takaisin kotiin. Sitten alkoikin hieman kiireinen viikko, ehdin seuraavan kerran hevosen selkään vasta viime lauantaina, jolloin hoidin aamutallin. Mulla ei myöskään ollut mitään tunteja, joten ratsastin Santun sekä Triplan. 


Sunnuntai mulla oli myös sitten aika rento päivä, joten kävin ratsastamassa illalla sitten Triplan. Sillä tullut nyt lähinnä mentyä ilman satulaa. Oikeastaan satulaa en sille ole itse laittanut sen jälkeen, kun sen yhden kerran sillä menin ilman satulaa. Se lämmittää mukavasti ja ilman satulaa on niin kiva mennä, joten miksi ei. Eilen hoidin aamutallin ja ratsastin sitten vuorostaan Santun ja iltapäivän vietin estetunnilla Syressä! Siitä teen oman postauksen sitten, kun ehdin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti